Ο Δήμος Πύλης ευαισθητοποιείται για Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου θεσπίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) ως Παγκόσμια Ημέρα για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και εορτάζεται με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από το 2009.

Την Τετάρτη 31Μαΐου θα εορταστεί και στο Δήμο Πύλης ύστερα από πρωτοβουλία της  Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας  & Αλληλεγγύης  κας Χαράς Καλιώρα. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ο Δήμος Πύλης σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Περιηγητικό Όμιλο Πύλης (Ο.Π.Ο.Π.) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλης, διοργανώνουν πεζοπορία γύρω απ’ τον Πορταϊκό ποταμό, ώστε το  σύνθημα  “Η ζωή μου με την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ” να ακουστεί δυνατά και από την Πύλη.Γιατί «η διάγνωση της ΣΚΠ δεν σημαίνει το “τέλος” για όλα τα όνειρα της ζωής» πρέπει να είναι το ισχυρό μήνυμα που θα ακουστεί.

Στόχος της παγκόσμιας ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και της Πολιτείας, η επίτευξη μεγαλύτερης κατανόησης μέσω της σωστής ενημέρωσης για αυτήν τη χρόνια πάθηση, καθώς και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πασχόντων αλλά και των οικογενειών τους.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής , Υγείας Και Αλληλεγγύης κα  Χαρά Καλιώρα ευχαριστεί τον Πρόεδρο του Ο.Π.Ο.Π. κο Παπαστεργίου Αλέξανδρο για το σχεδιασμό της δράσης και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης κο Πανάγο Δημήτριο για τη συμμετοχή. Καλεί δε  τους πολίτες στο προαύλιο του Δημαρχείου Πύλης την Τετάρτη 31 Μαΐου και ώρα 19.00΄ ώστε η γιορτή να αποκτήσει μαζικό χαρακτήρα.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *