Ο Γιώργος Φώτης αρχηγός του 3ου Συστήματος Προσκόπων Τρικάλων αποχαιρετά τον ΑΡΧΗΓΟ Γιάννη Τσαγκούλη

ΕΛΑΧΕ ΣΕ ΜΕΝΑ Η ΤΙΜΗ….

Αρχηγέ μας,
είναι κάποιες στιγμές που ο χρόνος σταματά και παγώνουν τα πάντα. Είναι εκείνες οι στιγμές της αναγγελίας του θανάτου. Πόσο μάλλον όταν το πρόσωπο που φεύγει είναι τόσο κοντά σου, τόσο οικείο.

Αρχηγέ μας,
Νιώθω τόσο μικρός για να μιλήσω για σένα αλλά έλαχε σε μένα αυτή η Τιμή, όπως μεγάλη ήταν η Τύχη και η Τιμή να σε έχουμε πλάι μας, στα εύκολα και στα δύσκολα.

Αρχηγέ μας,
δεν έχω την ανάγκη από λόγια γραμμένα σε ένα χαρτί για να εκφράσω όλα όσα νιώθω για σένα, πολύ φοβάμαι όμως ότι λόγω της συναισθηματικής φόρτισης μπορεί να ξεχάσω κάτι και θα σε αδικήσω.

Αρχηγέ μας,
σήμερα δεν σε αποχαιρετά ο Γιώργος, που τόσο πολύ αγαπούσες όπως μου εκμυστηρεύθηκε ο γιος σου, σήμερα σε αποχαιρετάνε οι πρόσκοποι όχι μόνο των Τρικάλων, όχι μόνο της Θεσσαλίας αλλά οι πρόσκοποι σε όλο τον ελληνικό προσκοπισμό που σε είχαν ζήσει από κοντά.
Σήμερα σε αποχαιρετά η Τρικαλινή κοινωνία που τόσα πολλά έχεις δώσει γι’αυτήν.
38 ολόκληρα χρόνια, 38 χρόνια κοντά σου, από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου εκεί, 38 χρόνια να σε βλέπω να αγωνίας για τον Τρικαλινό και όχι μόνο προσκοπισμό έχοντας περάσει από όλες τις βαθμίδες, Πτυχιούχος Διακριτικού Δάσους και Εκπαιδευτής.Εχοντας διατελέσει Τοπικός και Περιφερειακός Εφορος Τρικάλων.
Αγωνία, λαχτάρα, ανιδιοτελής προσφορά που είχε ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν, έχοντας μπροστάρη και συμπαραστάτη τον Αείμνηστο Γρηγόρη, τον Αδερφό σου όπως έλεγες Γρηγόρη και άξιο βοηθό τον Θανάση.
Ηρθε η ώρα να τους συναντήσεις και να στήσετε μια αξέχαστη Πυρρά, γεμάτη προσκοπικά τραγούδια και ανταλλαγή εμπειριών εκεί στα Λιβάδια του Αμαράντου,για τον οποίο Αμάραντο δώσατε ώρες ολόκληρες από την Ζωή σας.
Ηρθε η ώρα να συναντήσεις τον Νικόλα σου και να τον σφίξεις στην Αγκαλιά σου.Μια αγκαλιά που σου στέρησε ο Χάρος τα τελευταία χρόνια.
Ποιο πλούσιος εσύ, ποιο φτωχοί εμείς.
Ας είναι ….Οπως και να χει ήξερες ότι σε αγαπάμε.Δεν μας έδινες, άλλωστε, κανένα περιθώριο για το αντίθετο.Πάντα δίπλα μας.Πάντα ενωτικός.Πάντα Πράος, ήρεμος, Αρχηγός.
Δεν μπορούν αυτές οι λίγες γραμμές να χωρέσουν όλα όσα θέλω και εγώ αλλά και όλοι οι Πρόσκοποι να σου πούμε.Αλλωστε έχουμε κάνει τόσες συζητήσεις τα τελευταία χρόνια οι δυό μας, συζητήσεις και συμβουλές που θα μείνουν παρακαταθήκη.
Ξέρεις πολύ καλύτερα από τον καθένα μας ότι η Προσκοπική Υπόσχεση έχει πολύ μεγάλη Αξία ειδικά όταν Υπόσχεσαι στην Τιμή σου.
Σου Υπόσχομαι λοιπόν στην Προσκοπική μου Τιμή ότι θα προσπαθήσω με όλη μου την δύναμη και εγώ και όλοι όσοι έχουν την τιμή να λέγονται Βαθμοφόροι του Τρικαλινού Προσκοπισμού να συνεχίσουμε το έργο σου και να τον κρατήσουμε στη θέση που του Αξίζει.

Αρχηγέ μας,

Όχι δεν χωριζόμαστε για πάντοτε…

Και ο Θεός που αδιάκοπα μας βλέπει από ψηλά θα μας ενώσει κάποτε όλους μαζί ξανά.

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ…..

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *