ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/4 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ “Η ΑΝΟΙΞΗ”

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/4 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Συνάδελφοι αγρότες – κτηνοτρόφοι, το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαμε στις πανελλαδικές, αγροτικές κινητοποιήσεις.Με συμμετοχή στο μπλόκο της Νίκαιας, με τρακτέρ στην πόλη των Τρικάλων, με την κάθοδό μας στην Αθήνα με τους συναδέλφους μας από όλη την Ελλάδα. Αναδείξαμε την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής και διεκδικήσαμε λύση στα προβλήματά μας ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε και να επιβιώνουμε.

Με τους αγώνες μας αποσπάσαμε κάποιες λύσεις, χωρίς όμως να ικανοποιηθούν τα βασικά μας αιτήματα. Σήμερα η κατάσταση έχει χειροτερέψει εξαιτίας και των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία και ακόμη δεν έχει φανεί όλο το μέγεθος και το βάθος αυτών των επιπτώσεων στη ζωή μας. Σε ένα μήνα το πετρέλαιο έχει αυξηθεί 25%, το ρεύμα 45%, οι ζωοτροφές γίνονται απαγορευτικές για τους κτηνοτρόφους ή εμφανίζεται έλλειψη, τα μέσα και εφόδια αυξάνονται, η ακρίβεια στα λαϊκά νοικοκυριά “τσακίζει κόκαλα”.

Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει δισεκατομμύρια στους βιομήχανους και τους εφοπλιστές, στους αγρότες πατάει ψίχουλα.

Απευθύνουμε μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών εργατικών σωματείων την Τετάρτη 10:00 π.μ. Στην Κεντρική πλατεία Τρικάλων.

Μαζί με τους εργαζόμενους της πόλης παλεύουμε για την επιβίωσή μας. Εννώουμε τις φωνές μας και διεκδικούμε το δικαίωμά μας να εργαζόμαστε και να παράγουμε.

Άμεσα μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως το δίνουν στους εφοπλιστές. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των αγροεφοδίων και ζωοτροφών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροεφόδια και βασικά είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες.

Να καταβληθεί άμεσα η συνδεδεμένη βάμβακος σε όλους τους δικαιούχους
Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.
Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα τους αγροτοκτηνοτρόφους.
Καμιά συμμετοχή – απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *