Ολλανδία: H εθνική ένωση εστιατορίων μηνύει την κυβέρνηση για το lockdown

Η εθνική ένωση επιχειρήσεων εστιατορίων στην Ολλανδία δήλωσε ότι θα μηνύσει το κράτος προκειμένου να ανατρέψει τα μέτρα για τοlockdown.

 

Φόβος των εστιατόρων είναι ότι το εκτεταμένο κλείσιμο των επιχειρήσεων θα οδηγήσει σε οριστικό λουκέτο.

Η Koninklijke Horeca Nederland (KHN), ο μεγαλύτερος οργανισμός που εκπροσωπεί ολλανδικές επιχειρήσεις του τομέα, δήλωσε ότι έκανε αυτό το βήμα επειδή η κυβέρνηση δεν έχει παράσχει σαφές σχέδιο για το άνοιγμα τέσσερις μήνες μετά την εντολή να κλείσουν.

 

Η KHN ζητά επίσης απροσδιόριστη αποζημίωση από την ολλανδική κυβέρνηση για τον αντίκτυπο των αποφάσεων αναφορικά με την πανδημία.

 

Δικαστική απόφαση της περασμένης εβδομάδας συντάχθηκε με την ομάδα anti-lockdown «Virus Waarheid» ή «Virus Truth», η οποία θεωρεί ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις στις 9 μ.μ. έως τις 4:30 π.μ., η οποία προκάλεσε διαμαρτυρίες στους δρόμους, όταν επιβλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου, δεν διέθετε τη σωστή νομική βάση.

 

Το δικαστήριο διέταξε να ανακληθεί η απόφαση, στην οποία έχει ασκηθεί έφεση.

 

Η κυβέρνηση αναμένεται την Τρίτη να παρατείνει την απαγόρευση της κυκλοφορίας για άλλες τρεις εβδομάδες έως τα τέλη Μαρτίου. Ωστόσο, αναμένεται να επιτρέψει σε κομμωτήρια και γυμνάσια να ανοίξουν ξανά την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα.

 

«Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από αυτήν την κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος της KHN Rober Willemsen.

 

«Συνεχίζουν να προσκολλώνται (οι κυβερνώντες) στην επιδημική κατάσταση, ενώ αλλάζουν τακτικά τις ιατρικές παραμέτρους της πολιτικής τους. Και, εν τω μεταξύ, οι επιχειρήσεις μας οδεύουν προς τον βούρκο» κατέληξε.

 

Με πληροφορίες του Reuters

πηγή lifo.gr

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.