Οι ομιλίες των Υπουργών

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

 

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς την Οικογένεια Σαράντη για τη σημερινό επίτευγμα. Όπως γνωρίζετε σίγουρα καλά, μέχρι τώρα το Υπουργείο Ανάπτυξης και εγώ προσωπικά ήμασταν πάντοτε όταν μας χρειαστήκατε παρόντες και είναι απολύτως βέβαιο ότι το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον. Και δεν το λέω ως κάποιου είδους εκδούλευση. Το καθήκον μας κάνουμε έναντι μιας οικογένειας και ενός ομίλου που προσφέρει πάρα πολλά στην ελληνική οικονομία, θέσεις εργασίας και φέρνει ελληνικά προϊόντα στα πέρατα του κόσμου. Και αυτό θα πρέπει –και απευθύνομαι στους αδερφούς Μιχάλη και Δημήτρη Σαράντη– να σας γεμίζει με υπερηφάνεια. Αν και με ακόμα μεγαλύτερη υπερηφάνεια θα πρέπει να σας γεμίζει η εικόνα των δυο σας παιδιών, που ήταν το ένα καλύτερο απ’ το άλλο. Γιατί αν οι γονείς δεν πετύχουν στα παιδιά τους, όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία.

Είμαι εξαιρετικά ευτυχής ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας, γιατί αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ είναι μια μικρή επανάσταση! Η παρουσία του Ομίλου Σαράντη στην εταιρεία ΚΛΙΑΦΑ δίνει νέα πνοή σε μια παραδοσιακή, οικογενειακή ελληνική επιχείρηση. Με την επένδυση που έχει γίνει –και είναι πολύ μεγάλη– δημιουργούνται οι προϋποθέσεις τα προϊόντα αυτά να κυριαρχήσουν στην ελληνική, στη βαλκανική και, γιατί όχι, και στην ευρωπαϊκή αγορά. Η ποιότητα και η γεύση, αλλά και τα προϊόντα χωρίς συντηρητικά και χωρίς ζάχαρη είναι κάτι που ψάχνουν πολύ οι καταναλωτές στην Ευρώπη. Και είναι ευκαιρία η Ελλάδα να σκέφτεται σαν μεγάλη χώρα στις εξαγωγές, όπως ακριβώς το κάνει ο Όμιλος Σαράντη.

Σας μεταφέρω τις ευχές και τις ευχαριστίες και του κ. Πρωθυπουργού και θέλω να σας πω ότι είμαστε, τόσο εγώ όσο και όλη η κυβέρνηση, στο πλάι της οικογένειας σας για να στηρίξουμε τα σπουδαία πράγματα που κάνει για την Ελλάδα.

 

Σας ευχαριστώ

 

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

Εγώ έχω μία εικόνα ανεξήτηλα χαραγμένη στο μυαλό μου: Είναι περίπου 20-22 χρόνια πριν, όταν οικογενειακώς επισκεφτήκαμε την Οικογένεια Σαράντη ανήμερα του Πάσχα, που γιόρταζε την Ανάσταση του Κυρίου με τον παραδοσιακό οβελία μπροστά στα γραφεία τους, στην εταιρεία ΤΥΡΑΣ. Αυτό έχει γίνει θεσμός και ακόμα και σήμερα επαναλαμβάνουν κάθε χρόνο αυτό το έθιμο, που δείχνει πόσο προσγειωμένοι είναι και πόσο θυμούνται από πού έχουν ξεκινήσει. Τότε ήταν μια μικρομεσαία επιχείρηση, ένας ανερχόμενος τοπικός πρωταγωνιστής. Σήμερα, 22 χρόνια μετά, είναι ένας εθνικός πρωταθλητής, είναι ένας ανερχόμενος ευρωπαϊκός πρωταγωνιστής, με εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας, με συνεχείς επενδύσεις και επέκταση της γκάμας των προϊόντων τους. Πέρασαν δύο δύσκολες δεκαετίες, αλλά ακόμα και μέσα στα χρόνια της κρίσης, ακόμα και όταν είχαμε capital control, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Σαράντη ξεπερνούσε τη μία χρονιά μετά την άλλη με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης. Κι αυτό δείχνει πόσο προσηλωμένοι ήταν πάντα στη δουλειά τους, στην καινοτομία, στις επενδύσεις, μαζί με τους εργαζόμενους τους, που τους σέβονται απόλυτα, και βέβαια μαζί με την οικογένεια τους.

Δεν πρέπει να παραλείψω να αναφέρω και τη σημαντική προσφορά του Ομίλου στην τοπική κοινωνία, το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει.

Σήμερα, λοιπόν, είμαστε εδώ για να χαρούμε μαζί με την Οικογένεια Σαράντη τη χαρά τους. Για μια ιστορική επιχείρηση που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές με τα αναψυκτικά που παρήγαγε. Για μια επένδυση που ξεπερνάει τα 16.000.000 ευρώ και θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας. Και γνωρίζουμε πώς επιλέγετε το προσωπικό σας, δίνοντας πάντα προτεραιότητα στους συντοπίτες μας, στο σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει ο τόπος μας.

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας ευχηθώ να συνεχίσετε αυτή την πορεία και να συνεχίσετε να επενδύετε στον τόπο μας.

 

Σας ευχαριστούμε

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *