Οι κ.κ. Παπαστεργίου και Βυτόγιαννης Μέντορες του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Για ακόμα μια χρονιά το 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της  Εικονικής Επιχείρησης της Junior Achievement Greece. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος οι μαθητές και μαθήτριές μας υποστηρίζονται φέτος από τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, Δήμαρχο Τρικάλων και Πρόεδρο της  ΚΕΔΕ ο οποίος ανέλαβε ως Μέντορας της ομάδας και από τον κ. Βυτόγιαννη Γεώργιο, ΓενικόΔιευθυντή και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου επιχειρήσεων, που αποτελείται από τις εταιρείες ΦΟΥΝΤΡΙΝΚΟ Α.Ε., CRAFT BREWERY LtD, UNIVERSAL AE και ΙΜΠΕΡΕΚΟ Α.E. ο οποίος ανέλαβε ως Inspirational Mentor  της εικονικής επιχείρησης. Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, λοιπόν, οι δύο Μέντορες, κύριοι Παπαστεργίου και Βυτόγιαννης, επισκέφτηκαν  το Σχολείο μας προκειμένου να συζητήσουν με τα παιδιά της ομάδας και να τους δώσουν πολύτιμες συμβουλές καθώς είναι και οι δύο επιτυχημένοι επιχειρηματίες.

Η ομάδα του σχολείου μας που ανέλαβε την φετινή εικονική επιχείρηση απαρτίζεται κυρίως από μέλη τουΟμίλου Ρομποτικής και Κινηματογράφου με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ. Σούλα Νικολέτα, την κ. ΒάγγουΕυφροσύνη, την κ. Μπασμπανέλου Ελένη και την κ. Αποστόλου Μαριάννα. Οι μικροί προγραμματιστές φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό προϊόνμέτρησης του διοξειδίου του άνθρακα που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα και στον αέρα που αναπνέουμε. Τα παιδιά σκέφτηκαν ότι ένας μετρητής διοξειδίου του άνθρακα θα ήταν χρήσιμος τόσο για σχολικές αίθουσες, αίθουσες αναμονής, καταστήματα, εστιατόρια κλπ, καθώς θα δίνει την δυνατότητα της παρακολούθησης της καθαρότητας του αέρα  δίνοντας ενδείξεις για την επιβάρυνση σε διοξείδιο του άνθρακα και μικροσωματίδια.

Η τελευταία πανδημία έδειξε καθαρά ότι, όταν η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται με διοξείδιο του άνθρακα είναι προφανές ότι κινδυνεύουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στον ίδιο χώρο από μεταδόσεις ιών ή σωματίδια που μπορούν να βλάψουν το αναπνευστικό σύστημα. Ο μετρητής αυτός συνδέεται με έξυπνες συσκευές όπως το κινητό τηλέφωνο, και μπορεί να συνδεθεί με τον ιονιστή αέρα, ξεκινώντας την λειτουργία τους όταν τα επίπεδα επιβάρυνσης στον αέρα του εσωτερικού μας χώρου, γίνονται επικίνδυνα για την υγεία μας.

Η ομάδα των παιδιών παρουσίασε το προϊόν και έκανε μια επίδειξη της λειτουργίας του στους 2 μέντορες οι οποίοι με πολύ προσοχή άκουσαν τα παιδιά επισημαίνοντας με την σειρά τους και τις δικές τους τοποθετήσεις. Τα παιδιά της ομάδας έκαναν πολλές ερωτήσεις και ενθουσιάστηκαν με την πραγματικά ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση αποκομίζοντας πολλά για την εικονική επιχείρησή τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Βυτόγιαννη που ταξίδεψε από την Αθήνα ειδικά για να επισκεφτεί το σχολείο μας και φυσικά τον κύριο Παπαστεργίου, που ανταποκρίνεται πάντα σε κάθε κάλεσμα με μεγάλη προθυμία.

Το διαφημιστικό μήνυμα της επιχείρησης CO2MAQμπορείτε να το δείτε εδώ:https://www.youtube.com/watch?v=9Ua_TdmoOEA

Υπενθυμίζουμε ότι οι εγγραφές για το Πειραματικό Σχολείο συνεχίζονται μέχρι και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 το μεσημέρι. Μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση των Πειραματικών Σχολείων, θα πρέπει να κάνουν τη δήλωση τους, στον παρακάτω σύνδεσμο :https://www.iep.edu.gr/services/pps/

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *