Οι Ιεροψάλτες του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν Τρικάλων Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός εόρτασαν τον Προστάτη τους.

Σε κλίμα σεμνότητας και μελωδικής πανδαισίας εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου με τον Μέγα Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε, το Σάββατο 3/12, στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης κ Χρυσοστόμου.
Τα Ιεροψαλτικά αναλόγια κόσμησαν χοροί Ιεροψαλτών μας, υπό την Δ/νση των κ. Καλαμπάκα Παναγιώτη και Σπύρου Ευθυμίου, αντιστοίχως, ενώ παρέστησαν πλήθος Ιεροψαλτών μας,  Καθηγητές και  μαθητές της Σχολής Βυζ. Μουσικής και πολλοί φιλόμουσοι πιστοί. Επίσης παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ Μιχαλάκης Χρήστος, η  Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Νάτσινα Δήμητρα, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ Γιάννης Μπουτινας, ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Τσάκαλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Βουγιουκλάκης, η Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Τρικάλων κ Μαρία Αθανασίου-Γιαγιακου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών κ. Ευάγγελος Στέφος,  ο Πρόεδρος Γιάννης Αναγνώστου και ο Αντιπρόεδρος Αριστοτέλης Σιακαβαρας της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ν. Τρικάλων και ο Διευθυντής του πολιτικού Γραφείου του πολιτευτή Μικέλη Χατζηγάκη.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο τέλος του εσπερινού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο μας κ. Αθανάσιο Γ Δημητρίου και όλους τους παρευρισκομένους ιεροψάλτες  και τους συνεχάρη για το ενδιαφέρον και την πολύτιμη προσφορά τους στη διακονία του ιερού αναλογίου. Αναφέρθηκε στη διαχρονική αξία της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής. Ζήτησε από τους ιεροψάλτες να διατηρήσουν το ήθος και το ύφος της ψαλτικής τέχνης, υπογραμμίζοντας το καθήκον όλων να παραμείνει η Ορθόδοξη Βυζαντινή Μουσική αναλλοίωτη, και τους παρότρυνε να μεταλαμπαδεύσουν την τέχνη της ψαλτικής στους νέους.
https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *