ΟΙ ΘΕΡΙΣΤΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Πιο πλούσιος επέστρεψε ο Λαογραφικός Σύλλογος Τρικάλων «ΘΕΡΙΣΤΑΔΕΣ» από την Ανατολική Μάνη. Αποστολή  αντιπροσωπίας των Θεριστάδωνπραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Μαρτίου  κατόπιν προσκλήσεως  από το Δήμο Αν. Μάνης και έλαβε μέρος στις θεσμικές εκδηλώσεις της  επετείου «17 Μαρτίου 1821 όταν οι Μανιάτες οπλαρχηγοί ξεκίνησαν τον απελευθερωτικό αγώνα του έθνους μας».  


Οι εκδηλώσεις  πραγματοποιήθηκαν στην Αρεόπολη που για ένα διήμερο βούλιαξε κυριολεκτικά στο πλήθος των επισκεπτών και συμμετεχόντων τμημάτων. Σχολεία, πολιτιστικοί Σύλλογοι, τμήματα αναβιώσεων και αναπαράστασης ιστορικών γεγονότων, εκπρόσωποι φορέων  από όλες τις περιοχές της πατρίδας μας και επίσημα κυβερνητικά πρόσωπα, παρευρέθησαν να αποδώσουν φόρο τιμής  σ’ αυτούς που πολέμησαν για τη δική μας λευτεριά, ως άλλωστε όφειλαν.

Το τμήμα απόδοσης τιμών και αναβίωσης – αναπαράστασης Ιστορικών γεγονότων του Λαογραφικού Συλλόγου ΤΡΙΚΆΛΩΝ, «ΟΙ ΘΕΡΙΣΤΑΔΕΣ»  στην προσπάθειά του να δώσει τον καλύτερο εαυτό απέσπασε τα αντίστοιχα σχόλια και εύσημα. Τη μεγαλύτερη όμως επένδυση αποτέλεσαν οι εμπειρίες που βίωσε από τα θεσμικά δρώμενα και τη φιλοξενία σε ένα τόπο που για πρώτη φορά επισκέφτηκε.

Για όλα αυτά η διοίκηση του Συλλόγου μας  θέλει να συγχαρεί το Δήμαρχο Αν. Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο για τον άψογο συντονισμό των υπαλλήλων και συνεργατών του Δήμου του ώστε να προκύψει ένα αποτέλεσμα απαράμιλλης αίγλης και δημοσιότητας. Επίσης συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες στον θερμότατο τελετάρχη κ. Δημήτρη Ροζάκη που για μας αποτέλεσε παράδειγμα θετικής αύρας και οξυδέρκειας καθώς και στη δραστήρια Αντιδήμαρχο κ. Ελένη Δρακουλάκου που αποτέλεσαν την ψυχή της όλης οργάνωσης. Σημειωτέον ότι και όλες οι κυρίες που συνεργάζονταν και στήριζαν  τις εκδηλώσεις διέποντο από μια ευγένεια και προθυμία.

Αν σταθούμε από την πλευρά των συμμετεχόντων φορέων, όλοι μαζί αποτέλεσαν μια πανδαισία Ελληνικότητας, σε ένα ιστορικό χώρο γραμμένο στις χρυσές σελίδες του Ελληνικού έθνους. Εκεί έσμιξαν σήμερα τα κοινά ιδανικά όλων μας και απεδόθησαν οι πρέπουσες τιμές με κάθε επισημότητα.


Για τούτο ο Σύλλογός ΘΕΡΙΣΤΑΔΕΣ αισθάνεται ιδιαίτερη υπερηφάνεια που σε ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός εκπροσώπησε τα Τρίκαλα και σε συναπάντηση με τον πολιτιστικό Σύλλογο Πελασγός Λάρισσας, τη Θεσσαλία μας. Αναλογιζόμενος κανείς και αξιολογώντας τα παραπάνω δεν μπορεί παρά να τα υιοθετήσει ως παράδειγμα προς μίμηση. Όλα αυτά συνετέλεσαν ώστε αποχωρώντας από τη Μάνη είπαμε: «έτσι πρέπει να τιμώνται οι άξιοι πρόγονοί μας».

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *