Οι εξώσεις πλειστηριασμένων κατοικιών έφθασαν και στα Τρίκαλα

Από τα μέσα Νοέμβρη είχαμε επισημάνει ως οργάνωση ότι η κυβέρνηση με  απόφαση του γνωστού φίλου του τραπεζικού κατεστημένου και των δανειστών της χώρας, υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χατζηδάκη, ενεργοποιούσε όχι μόνο την επανέναρξη των  πλειστηριασμών αλλά και κάθε άλλη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης στη Θεσσαλία.

Η 3μηνη  μέχρι σήμερα αποχή του δικηγορικού κόσμου από τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων, πάγωσε τη δυνατότητα των «κορακιών» να αρπάξουν τη λαϊκή κατοικία και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά αυτό δεν απέτρεψε τα αδηφάγα και αχόρταγα τρωκτικά των fundsνα εφευρίσκουν νέες μεθόδους και παράτυπες διαδικασίες προκειμένου να ολοκληρώσουν το αντικοινωνικό τους έργο.

Η ανερμάτιστη κυβέρνηση «Μητσοτάκης – 41τακατό» όχι μόνο «νίπτει τας χείρας της» έξι μόλις μήνες μετά την καταστροφή του Daniel, αλλά φρόντισε από τον Νοέμβρη κιόλας ώστε να ξεκινήσουν τα μέσα αναγκαστικής εκτέλεσης και καταδίωξης των οφειλετών που σε μια τοπική οικονομία που παρακμάζει, έχουν να αντιμετωπίσουν τις διαθέσεις των τραπεζοολιγαρχών και των funds, χωρίς να μπορούν να ελπίζουν σε καμία οριζόντια αναστολή.

Στην κατοχή οι μαυραγορίτες τηρούσαν περισσότερο τα προσχήματα για να αρπάξουν τις περιουσίες του κόσμου και να βάλουν χέρι στα υπάρχοντά του.

Σε αυτό το σημείο μόνο η μαζική κινητοποίηση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και φορέων της περιοχής μπορεί να σταθεί ισχυρός παράγοντας αποτροπής της «πραγματικότητας» που μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση, στην οποία πραγματικότητα τα ΜΑΤ θα συλλαμβάνουν οικογένειες και θα προσπαθούν μέσα από τις εξώσεις που θα επιχειρούν σαν να επρόκειτο να επιβάλλουν τη «δημόσια τάξη», να παραδώσουν στα funds τα εκπλειστηριασμένα σπίτια.

Ως ΜέΡΑ25 τονίζαμε από την πρώτη στιγμή πως με την ψήφιση του σχεδίου «Ηρακλής», η κυβέρνηση θα άφηνε απροστάτευτα τα λαϊκά νοικοκυριά απέναντι στις τράπεζες και το αποτέλεσμα θα ήταν η βαρβαρότητα των εξώσεων, με τις εικόνες που έχουμε ήδη παρακολουθήσει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Τα κροκοδείλια δάκρυα των πολιτικών δυνάμεων που άνοιξαν το δρόμο στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στις εξώσεις , δεν μας συγκινούν, γιατί ακόμα και τώρα τα χύνουν μόνο και μόνο για να δημιουργούν εντυπώσεις.

Καλούμε όλες και όλους, να στηρίξουν το επόμενο χρονικό διάστημα την κινητοποίηση των κατοίκων για την υπεράσπιση των ανθρώπων και των σπιτιών τους από κάθε έξωση που θα επιχειρήσουν τα  funds και στα Τρίκαλα.

Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί.

ΜέΡΑ25 Τρικάλων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *