“Οι δρόμοι του μέλλοντος για τους μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων”.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των μαθητών/τριών μας για τους δρόμους που ανοίγονται μπροστά τους μετά το Γυμνάσιο,  πραγματοποιήθηκαν  στο σχολείο μας  και έξω από αυτό δράσεις με στόχο  να κατευθύνουμε και να προσανατολίσουμε σωστά τους μαθητές μας, ώστε να επιλέξουν τον κατάλληλο τύπο Λυκείου σύμφωνα με τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους.

Τελειώνοντας το Γυμνάσιο, οι μαθητές/τριεςκαλούνται να λάβουν μια σημαντική και δύσκολη απόφαση που θα κρίνει το μέλλον τους. Όσο πληρέστερα είναι ενημερωμένοι και πληροφορημένοι για τις δυνατές επιλογές τους τόσο πιο εύκολα και σωστά προσανατολίζονται στη σωστή απόφαση.

Για την απόφαση αυτή, οφείλει ο κάθε μαθητής/τριανα γνωρίζει τι θέλει και τι μπορεί να κάνει. Και κατά δεύτερο λόγο, να γνωρίζει τι συμβαίνει γύρω του, ποιες είναι δηλαδή  οι τρέχουσες συνθήκες και οι τάσεις που επικρατούν στον κόσμο της εργασίας και των επαγγελμάτων.

Όλες αυτές οι απαντήσεις και πληροφορίες δόθηκαν στα παιδιά μας από τον  κ. Θεοχάρη Δημήτριο, υπεύθυνοΕπαγγελματικού Προσανατολισμού ΔΔΕ Τρικάλων. Ο κ. Θεοχάρης, κύριος εισηγητής της εκδήλωσης, παρουσίασε  στους μαθητές της Γ΄ τάξης  με απλό,κατανοητό  και ευχάριστο τρόπο τους δρόμους που ανοίγονται μπροστά τους μετά το Γυμνάσιο. Επίσηςεκπαιδευτικοί του Πειραματικού Λυκείου, παρουσίασαν στους μαθητές/τριες μας για αυτό το νέο τύπο Λυκείου που λειτουργεί στην πόλη μας από την φετινή χρονιά.

Οι μαθητές/τριες της Γ΄τάξης είχαν την ευκαιρία  να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του Πρότυπου ΕΠΑΛ Τρικάλων και να ενημερωθούν για τα μαθήματα, τους τομείς, τις ειδικότητες και τις μελλοντικές ευκαιρίες σπουδών που προσφέρει το Πρότυπο ΕΠΑΛ.Προκειμένου οι μαθητές/τριές μας να έχουν ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τον τρόπο λειτουργίας των Επαγγελματικών Λυκείων, τους μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό για τις ειδικότητες και τα τμήματα του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων. Τέλος οι μαθητές/τριές μας επισκέφθηκαν το 5ο Λύκειο, το οποίο είναι και το κύριο σχολείο υποδοχής μαθητών/τριών του 5ου Γυμνασίου.

Τα παιδιά μας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή τις εισηγήσεις των ομιλητών/τριών και ενημερώθηκαν για τις ευκαιρίες και δυνατότητες που τους δίνονται. «Ενημερώνομαι και επιλέγω με γνώση και υπευθυνότητα αυτό που μου ταιριάζει», ήταν το απόφθεγμα των δράσεων.

Το σχολείο ευχαριστεί τον κ. Θεοχάρη, την κ. Ηλιάδη,  τον κ. Κουφογιάννη, τον κ. Νταράλα, τον κ. Ντόγκα και την  κ. Ψιλούτσικου, οι οποίοι  ανταποκρίθηκαν  άμεσα και με προθυμία στην πρόσκληση του σχολείου και συνέβαλαν στην ολοκληρωμένη ενημέρωση των μαθητών/τριών σχετικά με τους δρόμους που ανοίγονται μπροστά τους μετά το Γυμνάσιο.

Τέλος ευχαριστεί και   συγχαίρει τον κ. Παπαγιαννούλη Νικόλαο και κ. Στουκογεώργου., εκπαιδευτικούς του 5ου Γυμνασίου, οι οποίοι σχεδίασαν, οργάνωσαν και συντόνισαν τις δράσεις. Ευχαριστούμε επίσης τους/τις κ. Βακουφτσή, κ. Βράντζα, κ. Κοντοκλώτση, κ. Μακρυγιάννη και κ. Τζιοβάρα που συνέβαλαν στην επιτυχημένη πραγματοποίηση των δράσεων   και έδωσαν την ευκαιρία τους μαθητές/τριεςτου 5ου Γυμνασίου να γνωρίσουν διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, να ενημερωθούν για τις τάσεις, τις ευκαιρίες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας ώστε να λάβουν την σωστή απόφαση όσον αφορά το επόμενο βήμα της ζωής τους.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *