Οι δημοσιογράφοι στο πλευρό της κοινωνίας

Μια εβδομάδα μετά την τραγωδία των Τεμπών και οι δημοσιογράφοι Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, που έδωσαν, αλλά και συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα της ενημέρωσης των πολιτών, στέκονται στο πλευρό της κοινωνίας που με κινητοποιήσεις απαιτεί να αποκαλυφθούν τα αίτια και όλοι οι υπεύθυνοι για το φοβερό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Όπως τονίζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών «οι Έλληνες δημοσιογράφοι -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- από την πρώτη στιγμή καλύπτουν με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση όλες τις πλευρές της τραγωδίας προσφέροντας κατά το δυνατόν κάθε πληροφορία που αποκαλύπτει την αλήθεια, υψώνοντας ταυτόχρονα ένα ισχυρό τείχος απέναντι στις προσπάθειες συγκάλυψης και προπαγάνδας που επιχειρείται.
Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, αυτή την ώρα του γενικού θρήνου, για μια ακόμη φορά καλούνται να υπερασπιστούν το λειτούργημά τους υπηρετώντας την αλήθεια, πάντα κοντά στην κοινωνία που προσπαθεί να γιατρέψει τις πληγές της.
Ειδικά σήμερα καλούνται να καλύψουν όσο το δυνατόν εκτενέστερα τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των απεργών μεταφέροντάς τους το μήνυμα ότι «είμαστε μαζί σας».

Το οφείλουμε στη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣτΕ

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *