Οδύνη για την τραγική απώλεια του μαθητή στις Σέρρες

Ψήφισμα του 38ου Συνεδρίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Οδύνη για την τραγική απώλεια του μαθητή στις Σέρρες

 

            Οι 630 σύνεδροι του 38ου Συνεδρίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζουν την οδύνη και τα θερμά συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του μαθητή της ΣΤ΄ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών που έχασε τη ζωή του με τόσο τραγικό τρόπο στον χώρο όπου βρισκόταν για να οπλιστεί με γνώση, αξίες και αρχές ως εφόδια για τη ζωή του.

            Ο θάνατος του μικρού μαθητή και ο τραυματισμός των δύο συμμαθητών του δεν είναι απλά ένα ατύχημα. Είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο «συντηρούνται» τα σχολικά κτήρια και της ανευθυνότητας με την οποία λειτουργούν όλοι οι «υπεύθυνοι» από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. μέχρι και τις δημοτικές αρχές. Όλων αυτών που τώρα σπεύδουν να αποτινάξουν από πάνω τους, αντί να αναλάβουν, τις ευθύνες τους για ολέθριες παραλείψεις και λάθη και να τις αναζητήσουν στους μόνους οι οποίοι καθημερινά μοχθούν αθωράκιστοι για τη μάθηση και την ασφάλεια των μαθητών.
Τους εκπαιδευτικούς.

            Εκφράζοντας για μια ακόμη φορά τη θλίψη όλων των συνέδρων του 38ου συνεδρίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κι ευχόμαστε ο χαμός του μικρού μαθητή μας να είναι ο τελευταίος που συμβαίνει μέσα στο χώρο της ζωής, της χαράς και της γνώσης, στο σχολείο.

 

Για το 38ο Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.,

το Προεδρείο

Ψήφισμα 38ου συνεδρίου – PDF 

 

φωτογραφία από: hellasjournal.com/

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *