Ξεκίνησε το πρόγραμμα κουνουποκτονίας από την Π.Ε. Τρικάλων

Ξεκίνησε και φέτος από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην περιοχή μας, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή των όποιων δυσάρεστων επιπτώσεων.

Το πρόγραμμα κουνουποκτονίας άρχισε και φέτος έγκαιρααπό το πάρκο του Αγίου Γεωργίου Τρικάλων, απόεξιδεικευμένα συνεργεία της Π.Ε., τα οποία λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης, και χρησιμοποιούνσκευάσματα τα οποία έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ακολουθώντας όλα όσα προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο, πάντα με μέριμνα για την προστασία του οικοσυστήματος,το έμπειρο προσωπικό θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα την υλοποίηση του προγράμματος και σε άλλεςπεριοχές της πόλης και του Νομού, με την μέθοδο τηςπρονυμφοκτονίας (καταπολέμησης των κουνουπιών όσο ζουν ως προνύμφες στο νερό).

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης τονίζει πως «η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλωνξεκίνησε και φέτος έγκαιρα την υλοποίηση του προγράμματος κουνουποκτονίας, θέλοντας να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Είναι μία δράση στηνοποία ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς αφορά την προστασία τηςυγείας των πολιτών, με το σχεδιασμό να είναι άρτιος και να φέρνει κάθε χρόνο τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και προγράμματα τα οποίαυλοποιούν Περιφέρεια Θεσσαλίας και Π.Ε. Τρικάλωνβελτιώνοντας τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών.

Θα ήθελα για μία ακόμη χρονιά να απευθύνω κάλεσμα τόσο στους Δήμους όσο και στους πολίτες, για μια πιο ενεργή συμμετοχή στην αντιμετώπιση του φαινομένου, καθώς μέσα από την συνεργασία, στο μέτρο ασφαλώς που αναλογεί στον καθένα, μπορούν να επιτευχθούν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».

Να σημειωθεί πως η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, τους Δήμους του νομού και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *