Να σταματήσει τώρα η ελληνική εμπλοκή στην Ερυθρά Θάλασσα!

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων (μέλος της ΕΕΔΥΕ) εκφράζει την έντονη καταδίκη της για την νέα, επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να αναλάβει, μέσω του Στρατηγείου της Λάρισας, τη διοίκηση της πολεμικής επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στο σήριαλ της κλιμάκωσης της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη απόφαση για αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το γεγονός ότι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης έγινε αποδεκτή μετά Βαΐων και κλάδων από τη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι το ολοένα μεγαλύτερο βάθεμα της ελληνικής εμπλοκής στους ευρωατλαντικούς πολεμικούς σχεδιασμούς υπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Στρέφεται κατά του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της περιοχής. Δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας.

Την ώρα που η γενίκευση του πολέμου βρίσκεται για τα καλά στην ημερήσια διάταξη, η αποστολή φρεγάτας και προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο της Ερυθράς Θάλασσα, η ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση της Βάσης στη Λάρισα και συνολικά όλου του πλέγματος των αμερικανονατοϊκών Βάσεων και υποδομών, μετατρέπουν την Ελλάδα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και στοχοποιούν τον ελληνικό λαό.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η ελληνική εμπλοκή!

Να παρθεί πίσω η επικίνδυνη απόφαση για την ανάληψη της διοίκησης της πολεμικής επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Να κλείσουν και να ξεκουμπιστούν όλες οι αμερικανονατοϊκές Βάσεις και υποδομές.

Να μην σταλεί φρεγάτα και προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ερυθρά Θάλασσα και σε κάθε άλλη αποστολή εκτός συνόρων!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΕΕΔΥΕ –  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *