Νέα οδογέφυρα στον Κραυσίδωνα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή νέας οδογέφυρας  στο Βόλο, στην προέκταση της οδού Χαιδαρίου, επί του χειμάρρου Κραυσίδωνα. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.200.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Δίνουμε άμεση, ασφαλή πρόσβαση στους κατοίκους της δυτικής πλευράς του Κραυσίδωνα, δίνουμε λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, μετά την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου του Βόλου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Σε συνεργασία με την ΑντιπεριφερειάρχηΜαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες,  δημοπρατούμε ένα έργο ουσίας που βελτιώνει την καθημερινότητα και τις συνθήκες μετακίνησης των ανθρώπων. Βρισκόμαστε σε συνεχή κίνηση,  αξιοποιούμε όλα τα  χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας όπως το μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα  «Αντώνης Τρίτσης», διεκδικούμε, σχεδιάζουμε  και κατασκευάζουμε  χρήσιμα έργα, στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων για καλύτερη ποιότητα ζωής» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Η νέα γέφυρα στον Κραυσίδωνα

Η νέα γέφυρα θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας συνολικού πλάτους 6,00 μ με πεζοδρόμια εκατέρωθεν καθαρού πλάτους έκαστο 1,50 μ.

Το συνολικό μήκος της γέφυρας θα είναι 34,40 μ δύο ανοιγμάτων με ένα μεσόβαθρο και δύο ακρόβαθρα.

Ο φορέας της γέφυρας θα είναι πλάκα με διάκενα στατικού ύψους 1,10 μ., προεντεταμένη από σκυρόδεμα C35/45.

Το μεσόβαθρο της γέφυρας αποτελείται από τρεις στύλους διαμέτρου 0,80μ από σκυρόδεμα C35/45.

Τα ακρόβαθρα θα έχουν πάχος 1,00 μ. και μαζί με τους κεφαλόδεσμους και τους αναγκαίους τοίχουςαντιστήριξης θα είναι από σκυρόδεμα C30/37.

Η θεμελίωση του φορέα θα γίνει με έγχυτουςφρεατοπασσάλους διαμέτρου 1,00μ και βάθους 17,00 μ-από σκυρόδεμα C20/25.

Επίσης το έργο περιλαμβάνει και την μετατόπιση του αναβαθμού του χειμάρρου, που βρίσκεται κατάντι της γέφυρας, ανάντι αυτής, μαζί με τους απαραίτητους πλευρικούς τοίχους αντιστήριξης που απαιτούνται.

 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *