Νέα δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δ> Τρικκαίων στον Δήμο Πύλης

Ακόμη μία δράση υλοποίησε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Τρικκαίων. Αυτή τη φορά στην Πύλη, όπου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο κοινωνιολόγος και η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου συμμετείχαν σε ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «Η Γυναίκα έχει φωνή! Η Γυναίκα έχει ζωή!». Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργού του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύλης  και το Αστυνομικό Τμήμα Πύλης το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης.

Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών της περιοχής του Δήμου Πύλης και ειδικότερα των γυναικών. Τα Στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Τρικκαίων ενημέρωσαν για τη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της δομής, την ψυχοκοινωνική, νομική και εργασιακή στήριξη και πληροφόρηση που μπορεί να δεχτεί μια γυναίκα θύμα έμφυλης – ενδοοικογενειακής βίας ώστε να απομακρυνθεί από το κακοποιητικό περιβάλλον. Επίσης, τονίστηκε η αναγκαιότητα της αποδόμησης των έμφυλωνστερεοτύπων τα οποία συνδέονται άρρηκτα με την εμφάνιση και την διατήρηση της  έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Οι υπεύθυνοι της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα ο κ. Παναγιώτης Ζαΐμης (Αστυνόμος Β΄, Προϊστάμενος Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυν. Δ/νσης Τρικάλων) και η κ. Μαρία Βουτσελά, (Αρχιφύλακας Α. Τ. Πύλης) ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, και παρέθεσαν παραδείγματα περιπτώσεων γυναικών, που ήταν αποδέκτες κάθε μορφής βίας, καθώς και τους τρόπους που μπορούν να βοηθηθούν από την ΕΛΑΣ.

Την ενημερωτική εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης Δήμου Πύλης κ. Χαρά Καλιώρα και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, στέλνοντας μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και υποστήριξης σε όλες τις γυναίκες χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς. Επίσης στην εκδήλωση παρευρεθεί και η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Φανή Μαρκαντά.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο ευχαριστεί θερμά την κ. Σταυρούλα Κουβάτα, ψυχολόγο και την κ. Δανάη Παλημάνη κοινωνική λειτουργό, στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύλης για την πρόσκληση συνδιοργάνωσης και την άψογη συνεργασία  -διεξαγωγή αυτής της ενημερωτικής δράσης.

Η λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων υλοποιείται στα πλαίσια της Ενταγμένης Πράξης «Συνέχιση λειτουργίας Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στο Δήμο Τρικκαίων» με Κωδικό ΟΠΣ 6003288 στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *