Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα ενδυναμώνουν τη γυναικεία αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα σε Βόρεια Εύβοια και Κοζάνη

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα υλοποίησαντο πρόγραμμα POWER με τίτλο “Ενδυναμώνουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα: Κλιματική Αλλαγή και Αγροδιατροφή, το οποίο εστίασε σε γυναίκες που είτε επιχειρούν στον κλάδο της αγροδιατροφής ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με αυτόν. Στόχος ήταν οι συμμετέχουσες, μέσω της δράσης, να αποκτήσουν τα απαραίτητα εκπαιδευτικά εφόδια, να τους δοθεί έμπνευση και να δημιουργηθούν ευκαιρίες δικτύωσης για να συνεχίσουν και να ενισχύσουν τη δραστηριότητά τους, σε περιοχές που έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως η Βόρεια Εύβοια και η Κοζάνη.

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, υλοποίησε ένα διαδραστικόεκπαιδευτικό εργαστήριο, το οποίο είχε ως στόχο να λειτουργήσει ως έναυσμα, ώστε οι συμμετέχουσες να κάνουν πραγματικότητα τις ιδέες τους και να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχειρηματικήδραστηριότητά τους. Πιο συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν 2 τριήμερα εκπαιδευτικά εργαστήρια για έως 20 γυναίκες επιχειρηματίες σε Βόρεια Εύβοια και Κοζάνη, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Κύρια θέματα που παρουσιάστηκαν κα αναλύθηκανήταν η προσαρμογή σε νέες μεθόδους επεξεργασίας και ανάπτυξης προϊόντων εν μέσω κλιματικής κρίσης, ο επιχειρηματικός σχεδιασμός, η επιχειρηματική και η οικονομική στρατηγική, καθώς και θέματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας, με εισηγήτριες τις κυρίες Γιάννα Μπαλαφούτη, Σύμβουλο Ανάπτυξης Νέων Τροφίμων, Μαρία Γαβριέλα Αναγνωστοπούλου, Project Manager & Οικονομική Αναλύτρια, Envolve Entrepreneurship, Μάγδα Πειστικού, Αρχισυντάκτρια, Περιοδικό FoodService και Αγνή Παγούνη, Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Βόρεια Εύβοια. Παράλληλα, ο κ. John Stavros, συνιδρυτής των εταιρειών τροφίμων Terra Medi, Elea και Kyma με έδρα την Νέα Υόρκη, συμμετείχε ως μέντορας στη δράση και μοιράστηκε την εμπειρία του γύρω από τις βέλτιστες πρακτικές και ευκαιρίες ανάπτυξης στον κλάδο του πρωτογενή τομέα και της μεταποίησης.

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά συμβάλλει ενεργά στην ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα οργανώνοντας και πραγματοποιώντας δράσεις και προγράμματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Το πρόγραμμα “Ενδυναμώνουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα: Κλιματική Αλλαγή και Αγροδιατροφή” αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία για την υποστήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας λόγω των δυσμενών συνθηκών που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.

#ΤΕΛΟΣ

Επικοινωνία για τα Μ.Μ.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Γιώτα Μπουγά

Communication Manager

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Τηλ: +30 210 6917986

email: giota@generationag.org

Άννη Καραγκιουλέ,

Σύμβουλος Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

τηλ: 6944562025

email: anniekaragioule@oni.gr

Σημειώσεις για τον εκδότη

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο του προγράμματος Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων. Από το 2018, έχει ωφελήσει πάνω από 7.000 νέους, υλοποιώντας προγράμματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε περισσότερα από 65 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2018, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Rutgers (το κρατικό πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσεϋ), σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τον Οκτώβριο του 2020, η πρωτοβουλία εξελίχθηκε σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες και το δίκτυο συνεργατών της, διατηρώντας παράλληλα τη στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers ως στρατηγικό και τεχνικό σύμβουλο.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *