Νέα έργα εκσυγχρονισμού κτιριακών υποδομών 43 εκατ. ευρώ αλλάζουν τον υγειονομικό χάρτη στη Θεσσαλία

Σε τροχιά υλοποίησης η συνδετήρια πτέρυγα του ΓΝΛ- 1.292 προσλήψεις σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας την τελευταία τριετία στη Θεσσαλία

Νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 43 εκατομμυρίων ευρώ αλλάζουν την εικόνα και τις συνθήκες λειτουργίας σε κρατικά Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας  Φώτης Σερέτης  παρουσίασαν έργα συνολικού προϋπολογισμού22 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, για τον εκσυγχρονισμό  Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών σε Νοσοκομεία και την ενεργειακή αναβάθμιση 13 Κέντρων Υγείας στη Θεσσαλία. Με χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 21 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναβαθμίζονται ενεργειακά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και τα Γενικά Νοσοκομεία Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Επιπλέον:

-Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή νέου Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι.

-Αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρούν οι διαδικασίες για τη νέα συνδετήρια πτέρυγα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

-Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίαςαναβαθμίστηκε ενεργειακά το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας.

-Ενισχύονται με μόνιμο ιατρικό προσωπικό τα Κέντρα Υγείας στα νησιά των Σποράδων και αλλού.

-Συνολικά τα 3 τελευταία χρόνια προσλήφθηκαν 1.292 άτομα μόνιμο, επικουρικό και λοιπό προσωπικό σε δομές Υγείας αρμοδιότητας της 5ης ΥΠΕ στη Θεσσαλία. Από τα τέλη του 2019 μέχρι σήμερα το υγειονομικό προσωπικό στη Θεσσαλία αυξήθηκε κατά 703 άτομα.

-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει διαχρονικά το κρατικό σύστημα υγείας με έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 106 εκατομμυρίων ευρώ.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

Σε στενή, δημιουργική συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και τον Διοικητή Φώτη Σερέτη, τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνησηέχουν δρομολογηθεί στη Θεσσαλία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 43 εκατομμυρίων ευρώ για τα ΤΕΠ των Νοσοκομείων, τον εκσυγχρονισμό των Κέντρων Υγείας και για ενεργειακές αναβαθμίσεις Νοσοκομείων. Μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το κρατικό σύστημα υγείας με περισσότερα από 106 εκατομμύρια ευρώ για αναβάθμιση κτιριακών υποδομών, νέες πτέρυγες σε Νοσοκομεία, νέα Κέντρα Υγείας,  σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό σε όλες τις Κλινικές, νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ και χρηματοδοτήσεις για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού. Με στρατηγικό σχεδιασμό και  κοινωνική ευθύνη, μέσα από μια συνολική στρατηγική στέλνουμε το μήνυμα ότι χωρίς το αγαθό της δημόσιας υγείας όλα τελούν  υπό αίρεση και αναίρεση. Για αυτό και στηρίζουμε το κρατικό σύστημα υγείας με έργα ουσίας για την  αναβάθμιση κρίσιμων  υποδομών.

Φώτης Σερέτης, Διοικητής 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας:

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, φίλο Κώστα Αγοραστό, γιατί αυτό το οποίο εδώ και 3,5 χρόνια συμβαίνει στη Θεσσαλία δεν έχει προηγούμενο πουθενά σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει μια άριστη συνεργασία ανάμεσα στην Υγειονομική Περιφέρεια, στοΥπουργείο Υγείας, στην Πολιτεία και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην διάρκεια την πανδημίας, για αυτό και βγήκαμε νικητές στη πολύ δύσκολη μάχη την οποία δώσαμε. Προχωράμε σήμερα μαζί, στην επόμενη φάση αναδιοργάνωσης και ανασυγκρότησης του εθνικού Συστήματος Υγείας,έχοντας μια σημαντική προίκα, τον σύγχρονο εξοπλισμό των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας  που χρηματοδότησε με εκατομμύρια ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχησταθήκαμε αρωγοί και ανταποκριθήκαμε με επιτυχία σε πολύ δύσκολες καταστάσεις,  ξεκινώντας από το χτύπημα του Ιανού στο Μουζάκι, όπου ήδη χτίζεται το νέο σύγχρονο Κέντρο Υγείας,

το σεισμό στο Δαμάσι, όπου συστήσαμε Περιφερειακό Ιατρείο  και έχει διοριστεί γιατρός και φτάνοντας στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Άρα λοιπόνερχόμαστε από την περίοδο του κορονοϊού χτίζοντας ένα  νέο ΕΣΥ όσον αφορά τις υποδομές και τον εξοπλισμό. Σε ότι αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό οι αριθμοί δεν επιδέχονται αμφισβήτηση: Με τη χρηματοδοτική στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με προσλήψεις που έγιναν από το Υπουργείο Υγείας και από την Υγειονομική Περιφέρεια, τα τελευταία 3 χρόνια τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας ενισχύθηκαν με 1292 άτομα μόνιμο, επικουρικό και λοιπό προσωπικό. Συγκριτικά, από τα τέλη του 2019 μέχρι σήμερα έχουμε αυξήσει το προσωπικό μας μόνιμο και επικουρικό κατά 703 περίπου άτομα στις υγειονομικές μονάδες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αυτό το διάστημα «τρέχουν»  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Κέντρα Υγείας  των νησιών  και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης μονίμου διευθυντή Παιδιατρικής στην Αλόννησο, μονίμου ΔιευθυντήΓενικής Ιατρικής – Παθολογίας στη Σκόπελο και μονίμου Διευθυντή Γενικής Ιατρικής – Παθολογίας στη Σκιάθο έτσι ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι των νησιών αλλά και οι επισκέπτες να αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς.

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά εκ μέρους της ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας τον φίλο Περιφερειάρχη Κώστα  Αγοραστό για την σημαντικότατη βοήθεια την οποία μας παρείχε και εξακολουθεί να παρέχει. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί πρότυπο στη στήριξη της κρατικής υγείας και  παράδειγμά προς μίμηση για άλλες  Υγειονομικές και Διοικητικές Περιφέρειες, γιατί φτάνει σε αποτελέσματα και αυτό το βλέπουμε όλοι μας και στις δύσκολες καταστάσεις και στις εύκολες.

Τα νέα έργα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εκσυγχρονίζονται  Νοσοκομεία

-Γ.Ν. Λάρισας: Ανακατασκευή χώρου ΤΕΠ προϋπολογισμού 1.420. 758  ευρώ. Βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες από το ΤΑΙΠΕΔ για τη διενέργεια του διαγωνισμού.

-Γ.Ν. Καρδίτσας: Αναβάθμιση χώρου ΤΕΠ προϋπολογισμού 806.000 ευρώ. Βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες από το ΤΑΙΠΕΔ για τη διενέργεια του διαγωνισμού ( εκτιμώμενος χρόνος διενέργειας εντός Μαΐου).

-Γ.Ν. Βόλου: έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.357.800 ευρώ για:

Χωροταξική αναδιαμόρφωση χώρων αυτόνομου ΤΕΠ,

Ανάπτυξη νέου τμήματος -Διαμόρφωση ΜΕΘ/ΜΑΦ 4 κλινών,

Ανάπτυξη και διαμόρφωση Μονάδας ΥπερβαρικούΟξυγόνου  (με συντήρηση και πιστοποίηση λειτουργίας υπάρχοντος εξοπλισμού),

Διαμόρφωση υποστηρικτικών χώρων για την Ειδική Μονάδα Επεμβατικής Καρδιολογίας και ΑιμοδυναμικούΕργαστηρίου

Βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες από το ΤΑΙΠΕΔ για τη διενέργεια του διαγωνισμού ( εκτιμώμενος χρόνος διενέργειας εντός Μαΐου).

Κέντρα Υγείας

-Κέντρο Υγείας Σκοπέλου:   «Επισκευή, αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση» προϋπολογισμού 1.341.944 ευρώ. Ο διαγωνισμός που διενεργείται από το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται σε εξέλιξη  με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 12/5/2023.

-Κέντρο Υγείας Βελεστίνου: «Ενεργειακή αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός, βελτίωση» προϋπολογισμού 2.637.946 ευρώ. Ο διαγωνισμός που διενεργείται από το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται σε εξέλιξη  με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 5/5/2023.

-Κέντρο Υγείας Αλμυρού:  «Ενεργειακή αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός, βελτίωση και ανακαίνιση»προϋπολογισμού 1.233.637 ευρώ. Ο διαγωνισμός που διενεργείται από το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται σε εξέλιξη  με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 5/5/2023.

-Κέντρο Υγείας Αργαλαστής: «Ενεργειακή αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός, βελτίωση και ανακαίνιση» προϋπολογισμού 1.441.998 ευρώ. Ο διαγωνισμός που διενεργείται από το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται σε εξέλιξη  με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 5/5/2023.

-Κέντρο Υγείας Γόνννων: «Ενεργειακή αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός, βελτίωση και ανακαίνιση»προϋπολογισμού 1.427.931 ευρώ. Βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες από το ΤΑΙΠΕΔ για τη διενέργεια του διαγωνισμού ( εκτιμώμενος χρόνος διενέργειας εντός Μαΐου).

-Κέντρο Υγείας Ελασσόνας: «Ενεργειακή αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός, βελτίωση και ανακαίνιση»προϋπολογισμού 1.869.910 ευρώ. Βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες από το ΤΑΙΠΕΔ για τη διενέργεια του διαγωνισμού ( εκτιμώμενος χρόνος διενέργειας εντός Μαΐου).

-Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου:«Ενεργειακή αναβάθμιση εκσυγχρονισμός, βελτίωση και ανακαίνιση» προϋπολογισμού 823.629 ευρώ. Βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες από το ΤΑΙΠΕΔ για τη διενέργεια του διαγωνισμού ( εκτιμώμενος χρόνος διενέργειας εντός Μαΐου).

– Στα Κέντρα Υγείας Τυρνάβου, Σοφάδων, Φαρκαδόνας, Αγιάς, Φαρσάλων, Παλαμά βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες από το ΤΑΙΠΕΔ για τη σύνταξη τευχώνΔημοπράτησης έργων για «Ενεργειακή αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό, βελτίωση και ανακαίνιση», συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ενεργειακές αναβαθμίσεις Νοσοκομείων

Με χρηματοδότηση από Υπουργείο Περιβάλλοντος(Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ) αναβαθμίζονται ενεργειακά τα Νοσοκομεία:

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (4,5 εκατ. ευρώ)

Γ.Ν. Λάρισας (5 εκατ. ευρώ)

Γ.Ν. Βόλου (1,5 εκατ. ευρώ)

Γ.Ν. Τρικάλων (4,8 εκατ. ευρώ)

Γ.Ν. Καρδίτσας (5,1 εκατ. ευρώ).

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *