Μ. Κοντοτόλη : SOS της ΔΕΥΑ του Δήμου Φαρκαδόνας

Μ. Κοντοτόλη: SOS της ΔΕΥΑ του Δήμου Φαρκαδόνας. Ένταξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς τη ΔΕΗ  σε ειδικό πρόγραμμα εξόφλησης, λόγω των καταστροφών στα γραφεία της και της αδυναμίας πληρωμής από τους κατοίκους.

 Τρίκαλα, 3 Οκτωβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, με Αναφορά που κατατέθηκε σήμερα προς  τον Υπουργό Εσωτερικών, το αίτημα της ΔΕΥΑ του Δήμου Φαρκαδόνας για την για την ένταξη σε ειδικό πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, δεδομένου ότι αδυνατούν να έχουν εισπράξεις από τους κατοίκους, λόγω των καταστροφών στις εγκαταστάσεις τους από τις φονικές πλημμύρες Danielκαι λόγω της οικονομικής ανέχειας που έχουν περιέλθει οι κάτοικοι.

Η Βουλευτής, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητά να απαντήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί στη Βουλή, αναφορικά με το αίτημα της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) του Δήμου Φαρκαδόνας, η οποία, όπως αναφέρει στο έγγραφό της, αφενός έχουν καταστραφεί τα γραφεία της κι αδυνατεί να εκδώσει λογαριασμούς, αφετέρου οι κάτοικοι αδυνατούν πραγματικά να πληρώσουν τους λογαριασμούς ύδρευσης μετά τις καταστροφές που υπέστησαν.

Εξάλλου, θα άγγιζε τα όρια του τραγέλαφου η απαίτηση να πληρώσουν ύδρευση και αποχέτευση οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων σπιτιών που ακόμα βρίσκονται κάτω από τις λάσπες και τα νερά των ποταμών.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για

1. την κα Υπουργό Εσωτερικών
2. τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
3. τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Ένταξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ της ΔΕΥΑ του Δήμου Φαρκαδόνας σε ειδικό πρόγραμμα εξόφλησης, λόγω των καταστροφών στα γραφεία της και της αδυναμίας πληρωμής από τους κατοίκους».

Η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣΜαρίνα Κοντοτόλη,  έχοντας υπόψη της το υπ. αρ. 11723/2-10-2023  έγγραφο της ΔΕΥΑ του Δήμου Φαρκαδόνας, το καταθέτει ως Αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και τον Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, προκειμένου να απαντήσουν άμεσα στο αίτημα της ΔΕΥΑΦ του Δήμου για την ένταξη σε ειδικό πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, δεδομένου ότι αδυνατούν να έχουν εισπράξεις από τους κατοίκους, λόγω των καταστροφών στις εγκαταστάσεις τους από τις φονικές πλημμύρες Danielκαι λόγω της οικονομικής ανέχειας που έχουν περιέλθει οι κάτοικοι.

Στο έγγραφό της η ΔΕΥΑ του Δήμου Φαρκαδόνας επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

Με την πλημμύρα Daniel  τα γραφεία της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας υπέστησαν ολικές καταστροφές σε υλικοτεχνική υποδομή και ολική καταστροφή δημόσιων λογιστικών εγγράφων.
Οι πολίτες την περίοδο που διανύουμε, αλλά και για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη, δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στη ΔΕΥΑΦ.
Περαιτέρω η ΔΕΥΑΦ αδυνατεί να προβεί στην έκδοση λογαριασμών νερού μέχρι να εγκατασταθεί σε νέα γραφεία, με αποτέλεσμα η εισπραξιμότητά της να είναι μηδενική.
Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε για την ένταξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας της ΔΕΗ σε πρόγραμμα, ήτοι ποσού 2.960.616€, για την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων ύδρευσης.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2023

Ακολουθεί το υπ. αρ. 11723/2-10-2023  έγγραφο της ΔΕΥΑΦ του Δήμου Φαρκαδόνας.

Η  καταθέτουσα Βουλευτής

Κοντοτόλη Μαρίνα

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *