Μ. Κοντοτόλη: Αύξηση των εισακτέων στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ)

Μ. Κοντοτόλη: Αύξηση των εισακτέων στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), κάλυψη των κενών θέσεων και δημιουργία παροχής κινήτρων, ζητά ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ).

Τρίκαλα, 13 Νοεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, με Αναφορά που κατατέθηκε σήμερα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τα αιτήματα του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) Ν. Τρικάλων, σχετικά με την ανάγκη αύξησης των εισακτέων στη ΣΜΥ και να μπορέσουν να καλυφθούν οι κενές θέσεις μέσω της παροχής κινήτρων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) την τελευταία δεκαετία υπάρχει μεγάλη αύξηση των κενών θέσεων στη ΣΜΥ, εξαιτίας της ΕΒΕ. Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο να καλυφθούν οι 105 κενές θέσεις ή να υπάρξει αύξηση 105 θέσεων το 2024. Με σκοπό να δοθούν κίνητρα χρειάζεται να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα κατασκευής στρατιωτικών κατοικιών και να χορηγηθούν χαμηλότοκα δάνεια, ώστε να υπάρξει ανέγερση κατοικιών.

Στο πλαίσιο παροχής κινήτρων, είναι και η θεσμοθέτηση νέου μισθολογίου, με κατώτατο μισθό τα 1000 ευρώ για μόνιμο λοχία και σχέδιο νόμου για να καταστεί εφικτή η ένταξη στην ανώτατη βαθμίδα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τέλος, απαραίτητο κρίνεται ένα νομικό πλαίσιο για ίση μεταχείριση όλων των αποφοίτων ΣΜΥ σε ότι αφορά τη βαθμολογική τους εξέλιξη.

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *