Μητροπολίτης Λεμεσού: «Δεν είπε τίποτα απ’ αυτά ο Γέρων Παΐσιος.»

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, κατά την εκδήλωση των Δημητρίων το 2023, ο Μητροπολίτης Λεμεσού, Αθανάσιος, αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα. Ένα από αυτά ήταν η αναφορά σε προφητείες που κατά καιρούς εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης, που αποδίδονται ως “προφητείες” του Άγιου Παΐσίου.

«…ακούω και εγώ πολλά και διάφορα που είπε ο Πάτερ Παΐσιος και πολλοί που τον είδαν και τους είπε.. και τους είπε… και τους είπε. Σας ομολογώ ότι δεν είπε τίποτα απ’ όλα αυτά που λένε.  Το λέω με πάσα ευθύνη και ειλικρίνεια. Με όλη τη δύναμη της ειλικρίνειας από την αρχιερατική μου υπόσταση. Εγώ έζησα 16 χρόνια με τον Γέροντα αυτόν. Με έναν συγκεκριμένο αδελφό ο οποίος λέει κάθε λίγο ‘μου είπε ο γέρο Παΐσιος… μου είπε…’ δεν του είπε ποτέ αυτά τα πράγματα.

Ήμουν μαζί του όταν τον είδε. Εγώ τον πήγα εκεί. Τον είδε 3 ή 4 φορές. Ήμουν πάντα παρών. Δεν είπε τίποτα απ’ όλα αυτά ο Γέρων Παΐσιος. Αυτά που κυκλοφορούν στα youtube και σε όλα αυτά τα βλέπω και’ γω, μου τα δείχνουν. Ψέματα όλα. Πλάνες. Δεν είπε τίποτα απ’ όλα αυτά».

Ο Μητροπολίτης εξήγησε ότι οι άνθρωποι μπορεί να προβάλλουν τέτοιες “προφητείες” για διάφορούς λόγους. Μερικοί το κάνουν για να δημιουργήσουν οπαδούς, ενώ άλλοι ενδέχεται να το πράττουν εξαιτίας προσωπικών αρρωστημένων κινήτρων. Κάποιοι μπορεί να το κάνουν απλώς επειδή τους αρέσει να το κάνουν, αλλά ουσιαστικά, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, ο Άγιος Παΐσιος δεν είχε ποτέ εκφράσει τέτοιες προφητείες. Υπογράμμισε, δε, ότι ο Άγιος Παΐσιος δεν ήταν τρομοκράτης και ότι οι δηλώσεις που του αποδίδονται δεν έχουν βάση στην πραγματικότητα.

«Το μοναστήρι που εκεί έζησε και πέθανε.. οι αδελφές εκεί είναι πολύ ισορροπημένες έχουν μια πολύ ωραία τοποθέτηση κι αυτές πλανήθηκαν και όλα τα παιδιά του πλανήθηκαν;».

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *