Μηνύματα Σακκά για την πρόληψη, σε εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη

Χαιρετισμό στην ενημερωτική δράση για την «Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη», απηύθυνε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς. Η δράση ήταν μια πρωτοβουλία της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων σε συνεργασία με το Διαβητολογικό Ιατρείο του Γ.Ν. Τρικάλων και με την υποστήριξη της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας. Πραγματοποιήθηκε, δε, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη, στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Ο κ. Σακκάς, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, τόνισε τη σημασία της πρόληψης, και στον σακχαρώδη διαβήτη και σε ζητήματα υγείας συνολικότερα αναφερόμενος στα θετικά μηνύματα που εκπέμπουν παρόμοιες εκδηλώσεις.
Ακολούθησε ομιλία από τον Δρ Αδαμάντιο Μπουρδάκη, ειδικό παθολόγο – διαβητολόγο, Διευθυντή ΕΣΥ στη Β’ Παθολογική Κλινική, επιστημονικό υπεύθυνο ιατρείου Λιπιδίων – Παχυσαρκίας, Διαβητολογικού Ιατρείου του Νοσοκομείου Τρικάλων. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, η γενική γιατρός και νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος Τρικκαίων κ. Δήμητρα Νάτσινα. Νωρίτερα, στον αύλειοχώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, το διεπιστημονικό προσωπικό της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων με επικεφαλής τη συντονίστρια ιατρό κ. Θεοδώρα Καλογήρου, παρείχε υπηρεσίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την ασθένεια, καθώς και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *