ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Γ. ΑΛΕΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών είναι ένα αυξανόμενο φαινόμενο που δεν γνωρίζει γεωγραφικά όρια, όρια ηλικίας, φυλή και αφορά όλους τους τύπους οικογενειακών σχέσεων και κάθε είδους κοινωνικό περιβάλλον. Στην Ευρώπη, μεγάλο ποσοστό των γυναικών είναι καθημερινά θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Είναι μια από τις πιο διαδεδομένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο και πρέπει να καταπολεμηθεί.

Από τη δεκαετία του 1990, το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει προωθήσει ενεργά την προστασία των γυναικών από τη βία λόγω φύλου. Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας είναι η πιο προηγμένη διεθνής συνθήκη για την καταπολέμηση αυτών των σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στοχεύει στη μηδενική ανοχή για τέτοια βία και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την εξασφάλιση μεγαλύτερης ασφάλειας για τις γυναίκες στην Ευρώπη και φυσικά και στην χώρα μας.

Η πρόληψη της βίας, η προστασία των θυμάτων και η δίωξη των δραστών είναι οι θεμελιώδεις αρχές της Σύμβασης και πρέπει να αποτελέσει αρχή της κοινωνίας μας. Στόχος είναι επίσης να αλλάξουν νοοτροπίες ενθαρρύνοντας όλα τα μέλη της κοινωνίας, ιδιαίτερα τους άνδρες όλων των ηλικιών, να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους.

Προτεραιότητα μας ως σύγχρονοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, όλου του κόσμου, είναι ηπροώθηση της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, επειδή η βία κατά των γυναικών, που διαιωνίζεται από μια κουλτούρα ανεκτικότητας και άρνησης, είναι βαθιά ριζωμένη στις ανισότητες μεταξύ γυναικών και ανδρών στην κοινωνία. Είναι στο χέρι όλων μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΑΛΕΚΟΣ

 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *