Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποκαθίστανται οι ζημιές από τον “Daniel” στα αντλιοστάσια άρδευσης του Δήμου Αγιάς

Ένα έργο μείζονος σημασίας για τον αγροτικό κόσμο τουΔήμου Αγιάς χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά από συνεργασία του Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Κουρέτα με τον Δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα. Πρόκειται για το έργο αποκατάστασης των ζημιών  λόγο Daniel στα αντλιοστάσιαάρδευσης  τα οποία βρίσκονται στην περιοχή του Δέλτα Πηνειού.

Ειδικότερα  στις κοινότητες Ομολίου, Στομίου και Παλαιοπύργου του Δήμου Αγιάς, όπου καλλιεργούνται πάνω από 3.500 στρέμματα  ακτινιδίου της ποικιλίας Haywardδιαμορφωμένα σε σύστημα υποστήριξης με κρεβατίνα καθώς  και  15.000 στρέμματα μεγάλες καλλιέργειες (μηδική, αραβόσιτος, ηλίανθος κλπ) το νερό από  το πέρασμα του daniel πλημμύρησε ολόκληρο το Δέλτα Πηνειού με το σύνολο σχεδόν των καλλιεργούμενων εκτάσεων να έχουν καλυφθεί καθώς σε ορισμένα σημεία ξεπερνούσε τα δυο μέτρα.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα  να καταστραφούν  ολοκληρωτικά τα αντλιοστάσια  άρδευσης στη θέση Κεράνη της κοινότητας Ομολίου  και να υποστούν σημαντικές ζημιές  τα υπόλοιπα αντλιοστάσια, αλλά και τα δίκτυα άρδευσης, η αγροτική οδοποιία, τα αποστραγγιστικά δίκτυα και τα αναχώματα.

Επίσης απαιτείται να  ηλεκτροδοτηθεί  και να μπει σε λειτουργία  το αντλιοστάσιο  στη θέση ‘Κούτσουρο-Κομμένομέχρι να ολοκληρωθούν  οι αποκαταστάσεις των ζημιών  στα υπόλοιπα αντλιοστάσια  και δίκτυα άρδευσης προκειμένου να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η άρδευση.

Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη για την αποκατάσταση των ζημιών  στα αντλιοστάσια στην θέση «Κεράνη’ και η ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου στη Θέση Κούτσουρο-Κομμένο ανέρχεται στο ποσό των 160 χιλιάδων ευρώ.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *