Με χαμόγελο και «αποδράσεις» η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης 2022 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 χάρισε όμορφες και δημιουργικές στιγμές στους μικρούς φίλους και τις μικρές φίλες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων.

Την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022  τα παιδιά έπλευσαν σε διαδρομές πειρατικές! Μεταμορφώθηκαν σε πειρατές, κράτησαν μουσικά σπαθιά και σάλπαραν με κέφι σε θάλασσες φουρτουνιασμένες, ανακαλύπτοντας θησαυρούς μέσα στα βιβλία!

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου έκαναν διαδρομές προς το σπίτι χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέσα! Γνώρισαν κατοικίες από όλο τον κόσμο και συνειδητοποίησαν, μέσα από θεατρικούς και μουσικούς αυτοσχεδιασμούς,  ότι δεν κατοικούν όλοι  οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο τη Γη! Στο τέλος κατασκεύασαν τις δικές τους ονειρικές πολιτείες!

Τις δράσεις πραγματοποίησαν η Ελένη Ποζιού (φιλόλογος θεατροπαιδαγωγός και Λαμπρινή Κυρίτση (μουσικοπαιδαγωγός θεατροπαιδαγωγός)

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου οι θαλάσσιες διαδρομές οδήγησαν τα παιδιά σε μια Γαλλίδα ναυαγό! Μας μετέφερε στα γαλλικά τη θαλασσινή της περιπέτεια και τα παιδιά τής έμαθαν ελληνικά! Με πολύ χιούμορ και παιχνίδι έμαθαν για τα καράβια και σάλπαραν με το δικό τους καραβάκι tangram! Η δράση πραγματοποιήθηκε από τις εμψυχώτριες Ελένη Ποζιού (φιλόλογος θεατροπαιδαγωγός) και Σεσίλια Λεκλέρ (καθηγήτρια Γαλλικών).

Την Τρίτη 12 Ιουλίου στις Διαδρομές του νερού τα παιδιά έμαθαν  για τη λαογραφική και συμβολική διάσταση των πετρόχτιστων βρυσών, άκουσαν λαϊκές αφηγήσεις γύρω από αυτές και αφηγήθηκαν τις δικές τους ιστορίες. Έγιναν τα ίδια ποτάμι που, μέσω της κίνησης και με τη βοήθεια του ξύλου της βροχής,ανακάλυψαν με το σώμα τους τις κινήσεις του ορμητικού και ήρεμου νερού. Εμπνεύστηκαν τη δική τους ιστορία και τη δραματοποίησαν με την καθοδήγηση της Μαρία Γαδετσάκη (χορογράφος – κινησιολόγος).  

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου, στις Ορεινές Διαδρομές τα παιδιά έμαθαν για τους τοπογραφικούς χάρτες και τη χρήση τους και δημιούργησαν ένα βουνό από πηλό που το αποτυπώναν σε τοπογραφικό σχέδιο και στη συνέχεια έφτιαξα την τρισδιάστατη μακέτα του με την εμψυχώτρια Φαίη Λαζαροπούλου (νηπιαγωγός).

Μικρή διακοπή για θερινές διακοπές και ραντεβού στα τέλη Αυγούστου! Καλό καλοκαίρι!

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *