Με τρακτέρ απ’ το χωριό για την πόλη μια και δυο…”

ΟΝΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝΞ “Η ΑΝΟΙΞΗ”

Με τρακτέρ απ’ το χωριό για την πόλη μια και δυο…”

Συνάδελφε αγρότη, κτηνοτρόφε, η κατάσταση δεν πάει άλλο. Οι αυξήσεις φωτιά σε αγροτικά μέσα και εφόδια εκτινάζουν το κόστος παραγωγής στα ύψη για τη μικρομεσαία αγροτιά. Σαν να μην έφτανε αυτό, αυξάνουν και οι τιμές σε πετρέλαιο και ρεύμα αγροτικό και οικιακό. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν θα μπορούμε να καλλιεργήσουμε τα χωράφια μας. Οι αγρότες όλης της Ελλάδας βρίσκονται εδώ και είκοσι μέρες στους δρόμους του αγώνα.Στο δρόμο λοιπόν κι εμείς για να διεκδικήσουμε:

Μείωση του κόστους παραγωγής. Κατάργηση της ρήτρας ανπροσαρμογής σε αγροτικό και οικιακό ρεύμα. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές.Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα, εφόδια και ζωοτροφές και δραστική μείωση στις τιμές τους.
Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Να αποζημιώνει άμεσα, στο 100% από κάθε πιθανή αιτία καταστροφής και νόσο.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.
          Αμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία. Στελέχωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας στην ύπαιθρο με το απαιτούμενο προσωπικό.
Σε καλούμε να συμμετέχεις κι εσύ στην μεγάλη αγροτική κινητοποίηση που διοργανώνουμε την Τετάρτη 23/2 και ώρα 10:30 στην πόλη των Τρικάλων με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα. Συναντιόμαστε στα σχολεία της Μπάρας και από εκεί θα κατευθυνθούμε προς την ΔΕΗ.
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *