Με στήριξη από την e-trikala, βραβείο σε ομάδα ρομποτικής από το ΕΜΠ

Την τρίτη θέση στον διαγωνισμό Bosch Future MobilityChallenge κατέλαβε ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με τη στήριξη της δημοτικής εταιρείας του Δήμου Τρικκαίων, της e-trikala Α.Ε. Μάλιστα στην ομάδα μετείχε και τρικαλινός φοιτητής, ο κ. Νίκος Κόρδας.


Η ομάδα που κατέκτησε την τρίτη θέση ονομάζεται iRASional και προέρχεται από το Robotics & Automation Society – IEEE NTUA SB, με την υποστήριξη του IRAL -το εργαστήριο ρομποτικής της ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ. Η iRASional ήταν η μία εκ των δύο ελληνικών ομάδων που βρέθηκαν στον τελικό και η μοναδική (ελληνική) που κέρδισε μια θέση στο βάθρο.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 70 ομάδες από όλον τον κόσμο.
Η δε διάκριση αφορούσε σε μια οικεία στους τρικαλινούς πολίτες δράση, ένα όχημα αυτόνομης οδήγησης (driverless), αλλά σε κλίμακα 1:10, που μάλιστα κινείται σε δρόμους μιας «έξυπνης πόλης».
Υπενθυμίζεται ότι στον Δήμο Τρικκαίων η e-trikalaυλοποιεί το πρόγραμμα SHOW για οχήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης και είχε υλοποιήσει το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό (CityMobil2) το 2015-16.
Στον διαγωνισμό, οι ομάδες κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν δράσεις, όπως αναγνώριση φαναριών, λήψη απόφασης, κίνηση εντός λωρίδας, σχεδιασμός διαδρομής κ.α.


Τα μέλη της ομάδας είναι οι δευτεροετείς φοιτητές κ.κ. Αγγελική Ζέρβα (Team Leader), Δημήτρης Καμπανάκης, Νικόλας Μωραΐτης, Νικόλας Κόρδας, Θανάσης Τσιατούρας με μέντορα τον κ. Κωνσταντίνο Τζαφέστα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *