Με σεβασμό τελέστηκαν τα 22α ΤΣΙΑΒΑΛΙΑΡΕΙΑ.

Με σεβασμό στην μνήμη του άξιου τέκνου της Πιαλείας Βασίλη Τσιαβαλιάρη, πρώτου πεσόντα στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940,

με πλήθος κόσμου, τόσο των κατοίκων του χωριού όσο και των επισήμων αρχών,

τελέστηκαν τα 22α ΤΣΙΑΒΑΛΙΑΡΕΙΑ.

Με παρόντες το Σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων«ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ» και το Σωματείο «ΟΜΑΔΑ 731».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας εν αποστρατεία ναύαρχος και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με μεστό λόγο και πολιτικό και στρατιωτικό.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, ο κ. Παπαδόπουλος Αθανάσιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού και του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη κ.Μπάρδας Κωνσταντίνος Εντεταλμένο Σύμβουλο Περιβάλλοντος, ο κ. Παππάς Κωνσταντίνος Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, ο Διοικητής της  Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων  κ. Σαράντης Τυλιγαδάς – Ταξίαρχος, ο αναπληρωτής Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης κ. Μπούζας Λάμπρος – Αστυνόμο Α΄, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης -κ. Γεώργιος ΚαραχάλιοςΑνθυποπυραγός, ο Πρόεδροςτης Κοινότητας Πιαλείας κ. Πατσιούρας Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων ΑξιωματικώνΣτρατού Ν. Τρικάλων κ. Βασίλειος Ζιώζιας. Από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και τον Σύλλογο Αποφοίτων ΣΤΥΑ ο Αντισμήναρχος εν αποστρατεία κ. Δημήτριος Ζιώγας, από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Τρικάλων κ. Ράπτη Γεώργιο, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ελληνικές Δυνάμεις Κύπρου 1974, από το Σωματείο «Ύψωμα731», από την Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ πρώην Δήμου Πιαλείων ο κ. Σωτήριος Μπουρλιός, από το ΠΑΣΟΚ Τρικάλων ο κ. Μπλέτσας, από τον Πρόεδρο τουΣωματείου Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων με τον διακριτό τίτλο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ» κ.Δημητρίου Αθανάσιο, από τον κ. Ζιώγα Στέφανο, ηλικίας 97 χρόνων τόσο για τον Βασίλη Τσιαβαλιάρη όσο και για τον αδελφό του που χάθηκε σε μάχη, οκτώ χρόνια αργότερα, από τον εγγονό του Αείμνηστου Βασίλη Τσιαβαλιάρη κ.Αθανάσιο Τσιαβαλιάρη, από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πιαλείας με την επωνυμία ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΙΑΛΕΙΑΣ, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Πιαλείας, από τονΣύλλογο Πεζοπορίας και Ορειβασίας «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» Πιαλείας, από το Δημοτικό Σχολείο και το ΝηπιαγωγείοΠιαλείας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πύλης τόνισε:

« Ο Βασίλης Τσιαβαλιάρης, που έπεσε για την Πατρίδα στον πόλεμο του 1940, έδωσε πρώτος την ζωή του, δίνοντας το παράδειγμα της αυτοθυσίας για να γραφούν στα βουνά της Πίνδου σελίδες δόξας.

Για να μάθουν οι νέοι μας και να γνωρίζουν ότι είναι κλαδιά ενός δένδρου με βαθιές ρίζες.

Τόσο βαθιές και τόσο ζωντανές που μπορούν να αντέξουν στις κρίσιμες περιστάσεις του «σήμερα».

Που βρίσκουν την δύναμη να προχωρούν, να ξεπερνούν το κακό και την συμφορά.

Να αγωνίζονται για την ειρήνη, για την πρόοδο, για την συμφιλίωση, για την Δημοκρατία.

Αυτοί είναι οι ωραιότεροι καρποί που βλαστάνουν από το αίμα των Ηρώων της πίστεως μας και της Πατρίδας μας.

Από τους αδελφούς μας, αγωνιστές της Επανάστασης του 1821.

Από τους αδελφούς μας, αγωνιστές του 1912 και τους Μακεδονομάχους.

Από τους αδελφούς μας, αγωνιστές του 1922 και την Μικρασιατική καταστροφή.

Από τους Ήρωες του 1940 με το περήφανο ΟΧΙ.

Γιατί Ήρωας είναι αυτός που την ώρα του κινδύνου, την ώρα του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ ξεπερνά τον εαυτό του και λέει το μεγάλο ΝΑΙ.

Πάλι σήμερα η Χώρα μας δέχεται πιέσεις.

Οικονομικού χαρακτήρα αλλά και πολεμικού κλίματος.

Με απειλές από την γείτονα Τουρκία.

Είμαι σίγουρος ότι για μία ακόμη φορά θα βγούμε νικητές.

Το οφείλουμε στις γενιές που θα έλθουν….
Γιατί εμείς κάποτε θα πεθάνουμε!

Η Ελλάδα όμως προορίζεται να ζήσει…

και θα ζήσει!

Δηλώνω Πιαλειώτης και σήμερα και αύριο και πάντα».

Τιμητικό δώρο στο τέλος απένειμε ο Δήμαρχος Πύλης στον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας και επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκη Ευάγγελο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *