Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας με θέμα «Ο ενεργός ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στην προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (15-12-2022) το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Δημοτικής ΠινακοθήκηςΛάρισας, η ημερίδα με θέμα: «Ο ενεργός ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στην προστασία των δικαιωμάτωντων ατόμων με αναπηρία» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, απηύθυναν χαιρετισμό:

ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας,
ο Πανοσιολογιότατος κ.κ. Βαρθολομαίος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.κ. Ιερώνυμου,
ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός,
ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Βασίλειος Πινακάς &
ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας, Στέφανος Πάικος.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, οι κάτωθι, οι οποίοι δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων:

ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας,

ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης,

ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Σκούμας,

– ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος,

– η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή,

– οι Βουλευτές Λάρισας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Στέλλα Μπίζιου και Βασίλειος Κόκκαλης &

– οι Βουλευτές Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος και Αθανάσιος Λιούπης.

Ευχάριστη νότα στην ημερίδα αποτέλεσε η παρουσία εκπαιδευόμενων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας, οι οποίοι/ες ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων έψαλαν τα κάλαντα και στη συνέχεια, μοίρασαν αναμνηστικά δώρα.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η προβολή οπτικοακουστικού μηνύματος του Ανθυπαστυνόμου Κωνσταντίνου Χουσιανίτη που υπηρετεί στο Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, ο οποίος πριν από αρκετά χρόνια, λόγω ενός ατυχούς συμβάντος, τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να κινείται πλέον με αμαξίδιο.

Στο δεύτερο σκέλος της ημερίδας, αναπτύχθηκε από τους κάτωθι εισηγητές η παρακάτω θεματολογία:

«Αναπηρία χθες … αναπηρία σήμερα», από την Δήμητρα Παππά, Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας, ιατρό παθολογοανατόμο,
«Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία», από τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Σταύρο Μαγαλιό, Διοικητήτου Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας,
«Ψυχολογική προσέγγιση των ατόμων με αναπηρία», από την Αστυνόμο A΄ Μαρία Κορώνη, Ψυχολόγο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας &
«Κοινωνία και αστυνομία ένα και το αυτό», από την Αθηνά Κρικέλη, δημοσιογράφο – σκηνοθέτη, συνοδεύοντας την ομιλία της και με βιντεοληπτικόυλικό.  

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στον χώρο του αμφιθεάτρου ήταν ελεύθερη, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας υπήρχε διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποιτης Πολιτείας, των θρησκευτικών Αρχών, των τοπικών φορέων, των ενόπλων δυνάμεων, των σωματείων συλλόγων ατόμων με αναπηρία, μέλη των συνδικαλιστικών ενώσεων και σωματείων της Ελληνικής Αστυνομίας,εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,απόστρατοι αστυνομικοί, αστυνομικό προσωπικό από όλες τις Υπηρεσίες της Θεσσαλίας καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

Σκοπός της ήταν η ενημέρωση και η ενεργοποίηση των ευαίσθητων αντανακλαστικών μας για τους συνάνθρωπούς μας με αναπηρία, η επισήμανση των ίσων δικαιωμάτων τους, καθώς και η ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου και της συμβολής της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινότητά τους.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, θα συνεχίσει να διοργανώνει ανάλογες δράσεις και στο μέλλον.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *