Με δυναμική πορεία και λαϊκό αγώνα δρόμου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ειρήνη

Μαζική συμμετοχή παιδιών στις δράσεις Μπάσκετ και Ζωγραφικής στο κέντρο της πόλης

Με μια δυναμική και μαχητική πορεία Ειρήνης κορυφώθηκε στα Τρίκαλα το Διήμερο Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων. Συγχρόνως με την πορεία πραγματοποιήθηκε και ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου για την Ειρήνη με τη συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων που έδωσε έναν ωραίο τόνο στην εκδήλωση.

Το απόγευμα του Σαββάτου δεκάδες μαθητές συμμετείχαν στην αντιπολεμική δράση που οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, με το στήσιμο αυτοσχέδιου γηπέδου Μπάσκετ στον πεζόδρομο της Ασκληπιού με θέμα «Ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί, όχι στον πόλεμο, καμιά συμμετοχή». Μαθητές του δημοτικού ζωγράφισαν, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ένα κόσμο ειρηνικό, χωρίς πολέμους φτώχεια και προσφυγιά, ενώ μεγαλύτεροι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παίξουν μπάσκετ 3Χ3 στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης με τη χρήση αερομεταφερόμενης μπασκέτας.

Σε διπλανό χώρο στήθηκαν τραπεζάκια με υλικά ζωγραφικής για τα παιδιά που ήρθαν να ζωγραφίσουν. Αναρτήθηκαν επίσης τα εντυπωσιακά έργα ζωγραφικής των μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων που είχαν προετοιμαστεί με τη φροντίδα των δασκάλων και καθηγητών. Στη δραστηριότητα αυτή, συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί που προσπάθησαν να βοηθήσουν τους μαθητές, να αναζητήσουν την αλήθεια και να δώσουν απαντήσεις για την αιτία των πολέμων, για το γεγονός ότι οι λαοί όλου του κόσμου δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους.

Πορεία Ειρήνης και Λαϊκός Δρόμος Ειρήνης

Με μία δυναμική και μαχητική πορεία κορυφώθηκε στα Τρίκαλα το Διήμερο αντιιμπεριαλιστικής δράσης που οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων. Ταυτόχρονα με την Πορεία Ειρήνης πραγματοποιήθηκε Λαϊκός αγώνας δρόμου με την συμμετοχή αθλητών του συλλόγου δρομέων Τρικάλων και σημείο εκκίνησης στην βόρεια είσοδο της πόλης στο Δέλτα Καλαμπάκας. Η εκκίνηση της πορείας Ειρήνης δόθηκε από την πλατεία της Αγίας Μονής. Έτσι, διαδηλωτές και δρομείς συνέκλιναν και εν τέλη αντάμωσαν στον πεζόδρομο της Ασκληπιού στο ύψος της πλατείας Ρήγα Φεραίου.

Πριν την εκκίνηση της Πορείας ειρήνης στην πλατεία Αγίας Μονής “Δημήτρη Μητροπάνου” παρουσιάστηκε χορευτικό δρώμενο από μαθήτριες του 7ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο Άγγελος Καλαντζής, εκπαιδευτικός μέλος της γραμματείας της επιτροπής ειρήνης Τρικάλων. Έπειτα δόθηκε η εκκίνηση, οι οδοιπόροι κινήθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης φωνάζοντας συνθήματα όπως ” ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών” , “δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών μόνη ελπίδα η πάλη των λαών”

Εν μέσω τραγουδιών, συνθημάτων και χειροκροτημάτων πραγματοποιήθηκε ο τερματισμός δρομέων και οδοιπόρων στο κέντρο της πόλης όπου εκ μέρους της επιτροπής ειρήνης απονεμήθηκαν στους δρομείς συμβολικά τιμητικοί  έπαινοι και στεφάνια ελιάς.

Στην συνέχεια μίλησε ο Λάζαρος Τσουμένης, πρόεδρος της επιτροπής ειρήνης Τρικάλων, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως, «η Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις βάσεις που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες, δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά αντίθετα σηματοδοτεί την ακόμη βαθύτερη συμμετοχή στα επικίνδυνα παιχνίδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων. Είναι μια Συμφωνία επικίνδυνη! Επεκτείνεται αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον μετατρέποντας τη χώρα μας σε ΑμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Τώρα είναι ώρα για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας! Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας σε πλατιά και μαζική εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού. Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας».

Από τη Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *