Μετά το Πάσχα τα 1.300 δέντρα στις όχθες Ληθαίου και Αγιαμονιώτη ποταμών στα Τρίκαλα

Μετά το Πάσχα ξεκινά η φύτευση των 1.300 δέντρων στον Ληθαίο και τον Αγιαμονιώτη ποταμούς, στα Τρίκαλα. Τη Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2023  Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο  «Αναβάθμιση ζώνης πρασίνου στους ποταμούς Ληθαίο και Αγιαμονιώτη του Δήμου Τρικκαίων», με τον εκπρόσωπο της εταιρείας SOLIS ΑΕ που μειοδότησε στον διαγωνισμό.
Παρέστη και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάκης Παζαΐτης.
Το έργο αφορά στον εμπλουτισμό των οχθών των δύο ποταμών με δέντρα που ταιριάζουν στο φυσικό περιβάλλον των Τρικάλων. Το αρμόδιο τμήμα Αστικού Πρασίνου και Περιβάλλοντος είχε εκπονήσει τη μελέτη για τα δέντρα που θα φυτευτούν, ενώ η Δ/νση Τεχνικών Εργων, τη μελέτη για την τοποθέτηση των καθιστικών. Διότι το έργο δεν αφορά μόνο σε φύτευση, αλλά και σε δημιουργία χώρων για περίπατο και αναψυχή για τους πολίτες, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται πιο κοντά στη φύση.
Σε πρώτη φάση θα γίνει ο καθαρισμός στα σημεία που απαιτείται, για να ακολουθήσει η τοποθέτηση των αρδευτικών. Ακολούθως και κατά περίπτωση, θα γίνονται οι φυτεύσεις και οι τοποθετήσεις των καθιστικών για τους πολίτες, ώστε οι δύο ποταμοί να είναι επισκέψιμοι και προσβάσιμοι για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Τα 1.300 δέντρα και θάμνοι που θα φυτευτούν, είναι:

1. Δένδρα (800) σφενδάμου, μουριάς, ιτιάς, καστανιάς, καρυδιάς, κουτσουπιάς, σοφόρας, κυπαρισσιού Αριζόνας, λιγούστρου, φτελιάς, ροβίνιας, λικιδάμβαρης, βελανιδιάς, ιτιάς κλαίουσας, κέλτις, τίλιου, μαύρης πεύκης, μοσχοϊτιάς, παυλώνιας, φράξου μεγάλου, σορβιάς, ιπποκαστανιάς, ταξόδιου, πλατάνου Ανατολικού, σκλήθρου, κέδρου ντεοντάρα

2. Θάμνοι (500) κυδωνίαστρου αειθαλούς, λαγκεστρέμιας, κάννας, μυρτιάς, λυγαριάς, μαόνιας, κουμαριάς, βιγόνιας, γιασεμιού κίτρινου.

Οι φυτεύσεις θα γίνουν:
–  για τον μεν Ληθαίο ποταμό, από τη γέφυρα στην ε.ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων μέχρι τα ΤΕΦΑΑ. Οι φυτεύσεις θα ποικίλλουν ανά περιοχή, για ομοιόμορφη εικόνα ανάλογα με τις ανάγκες.
– για τον δε Αγιαμονιώτη ποταμό, από το ύψος της συνοικίας του Πύργου μέχρι τη συμβολή του με τον Ληθαίο ποταμό, στα νοτιοανατολικά της συνοικίας Αγίας Μονής. Εξαιρείται το τμήμα πίσω από το πάρκο Ματσόπουλου («νησάκι») μέχρι την παραλία «Ζάχαρη», καθώς ήδη υπάρχει χωριστή μελέτη ανάπλασης και αναβάθμισης.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *