Μεγάλη εκστρατεία σήμανσης και στείρωσης δεσποζόμενων ζώων από τον Δήμο Τρικκαίων

Λύση και τάξη στο μείζον θέμα της σήμανσης (τσιπάρισμα) των δεσποζόμενων ζώων, αλλά και της στείρωσής τους προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων. Με δύο χωριστές δράσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, υλοποιούνται:
– τοποθέτηση σήμανσης σε δεσποζόμενα ζώα
– στείρωση και τοποθέτηση σήμανσης σε δεσποζόμενα ζώα, των οποίων οι ιδιοκτήτες ανήκουν σε ευάλωτες – ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Η πρώτη διαδικασία, της τοποθέτησης σήμανσης (τσιπ), υλοποιείται σε συνεργασία με την οργάνωση Zero Stray Pawject, που δραστηριοποιείται στη χώρα μας και επιχορηγεί αυτή τη δράση. Ηδη έχει γίνει η σχετική προεργασία και άμεσα θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες, για τους κτηνιάτρους, στους οποίους θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος/η να απευθύνεται. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική διαδικασία (τοποθέτηση σήμανσης) είναι υποχρεωτική από τον νόμο και η απουσία τσιπ επιφέρει υψηλότατο πρόστιμο.
Η δεύτερη διαδικασία, αφορά σε στείρωση και τοποθέτηση σήμανσης σε δεσποζόμενα ζώα, των οποίων οι ιδιοκτήτες ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι, με βάση απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, θα οριστούν τα κριτήρια, με τα οποία μέλος ευπαθών ομάδων θα μπορεί να σημάνει και να στειρώσει δωρεάν το δεσποζόμενο ζώο του. Η σχετική εισήγηση σύντομα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο αρμόδιος για το θέμα αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Ντιντής, τόνισε ότι «με τις δύο αυτές ενέργειες, δίνουμε σταδιακά λύση στο ζήτημα των αδέσποτων, προστατεύουμε τη δημόσια υγεία και σε βάθος χρόνου αντιμετωπίζουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα. Χρειάζεται χρόνος, αλλά ήδη με δύο χωριστές δράσεις θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα, ενώ ταυτοχρόνως θα μπορέσουν και συμπολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, να είναι σίγουροι για το ζώο τους».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *