«Μεγάλη εβδομάδα» δράσεων για το Γυμνάσιο Μεγάλων Καλυβίων

Μια εβδομάδα γεμάτη δράσεις ήταν αυτή που πέρασε για τους μαθητές του Γυμνασίου Μεγάλων Καλυβίων.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024,  50 μαθητές και 7 καθηγητές του Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών φιλοξενήθηκαν στο Γυμνάσιο Μεγάλων Καλυβίων  στο πλαίσιο περιβαλλοντικού τους προγράμματος«Εξόρμηση Θεσσαλία 2024». Οι μαθητές του Γυμνασίου Μεγάλων Καλυβίων παρουσίασαν την ιστορία της περιοχής και του σχολείου, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Νερό, το πιο πολύτιμο αγαθό» και ρομποτικές κατασκευές που δημιουργήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2023-24 (με κιτ ρομποτικής Nezha και Arduino). Οι επισκέπτες μαθητές παρουσίασαν την λειτουργία του Κολλεγίου Αθηνών από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια έγινε δεντροφύτευση στον προαύλιο χώρο του σχολείου ως ένδειξη φιλίας, εκτίμησης και περιβαλλοντικής αλληλεγγύης. Μαθητές των 2 σχολείων συμμετείχαν και σε αθλητικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερη χαρά. Στο τέλος της επίσκεψης προσφέρθηκε πλούσιος μπουφές με τοπικά εδέσματα για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μεγάλων Καλυβίων. Οι φιλοξενούμενοι μετά την αποχώρησή τους από το Γυμνάσιο είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από μέλη του ΕΛΟΚ (ΕκπολιτιστικούΛαογραφικού Ομίλου Καλυβίων) στο Λαογραφικό Μουσείο «ΚΟΝΑΚΙ».

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, η Α’ τάξη του σχολείου μας συμμετείχε στη γιορτή δημιουργίας και ψηφιακών δεξιοτήτων για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, «O Θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-trikala», όπου ανθρωπιστικές και θετικές επιστήμες συναντούν την εκπαιδευτική ρομποτική, τις εφαρμογές STEAM, τα εικαστικά, τη μουσική, την αστρονομία, τις θετικές επιστήμες και τις τέχνες.Παρουσιάστηκε από τους μαθητές η ρομποτική κατασκευή «Σκουπιδοναύτης», που συλλέγει τα απορρίμματα στον Αγιαμονιώτη ποταμό, γύρω από το νησάκι του Μύλου Ματσόπουλου στα Τρίκαλα,  και φροντίζει το περιβάλλον να είναι καθαρό,εξασφαλίζοντας τη ζωή των ψαριών. Για το σύστημα καθαρισμού που δημιουργήσαμε, χρησιμοποιήθηκαν 2 kit ρομποτικής Nezha με microbit, που διανεμήθηκαν σε 1821 σχολεία στο πλαίσιο του προγράμματος “1821 Μικρή επανάσταση στην Εκπαίδευση”.


Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 το βράδυ, παρουσιάστηκεαπό τις κυρίες Στέλλα Ντίνα και Ειρήνη Καραδήμα, η τοπική παραδοσιακή φορεσιά Καραγκούνας Μεγάλων Καλυβίων σε μαθητές και καθηγητές του Κολλεγίου Αθηνών καθώς και σε πλήθος κόσμου που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του παλιού δημαρχείου στα Μεγάλα Καλύβια. Στη συνέχεια μαθητές του Γυμνασίου Μεγάλων παρουσίασαν χορούς Θεσσαλίας που είχαν προετοιμάσει με τη συνεργασία του καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Παπαζήση Σωτήριο και του ΕΛΟΚ σε μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Μεγάλων Καλυβίων. Ακολούθησε ο χορός Νταϊλιάνααπό τις γυναίκες των Μεγάλων Καλυβίων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορό όλων των παρευρισκόμενων.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο  Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Μπάρδας Κωνσταντίνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Τρικκαίων κ. Άκης Αναστασίου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεγάλων Καλυβίων κ. Λαγαράς Παναγιώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων κ. Καππάς Αθανάσιος, ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Τρικάλων κ. Αναγνώστου Ιωάννης, γονείς των μαθητών μας και κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Μεγάλων Καλυβίων κ. Γίδας Γεώργιος ευχαριστεί θερμά το Κολλέγιο Αθηνών για την πολύτιμη προσφορά 5 Η/Υ για την αναβάθμιση του εργαστηρίου πληροφορικής, πλήθους βιβλίων για τη βιβλιοθήκη καθώς και αναμνηστικών δώρων για τους μαθητές του σχολείου, την κ. Γιαγιάκου Μαρία, πρόεδρο τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και όλα τα μέλη του, που ήταν αρωγοί στη φιλοξενία του Κολλεγίου Αθηνών καθώς και τον ΕΛΟΚ για την άψογη συνεργασία. Τέλος, θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του Γυμνασίου Μεγάλων Καλυβίων για την υποδειγματική συμμετοχή τους σε αυτό το τριήμερο δράσεων.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *