Μαρίνα Κοντοτόλη : Η κυβερνητική αδιαφορία ξεσπιτώνει τους ιδιοκτήτες των λαϊκών κατοικιών Φαρκαδόνας

Μαρίνα Κοντοτόλη: Η κυβερνητική αδιαφορία ξεσπιτώνει τους ιδιοκτήτες των λαϊκών κατοικιών Φαρκαδόνας και τους στέλνει ως «πρόσφυγες» στη δομή του Κουτσόχερου.

Τρίκαλα, 2 Φεβρουαρίου 2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, με κατάθεση Κοινοβουλευτικής Αναφοράς προς τουςΥπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Εσωτερικών, Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ζητώντας να απαντήσουν στη Βουλή για την απαράδεκτη κατάσταση που έχουν περιέλθει οι λιγοστοί ιδιοκτήτες των λαϊκών κατοικιών Φαρκαδόνας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου, Trikalanews.gr, οι ιδιοκτήτες των λαϊκών κατοικιών τις εγκαταλείπουν κι αναζητούν στέγη σε κοντέινερ στην προσφυγική δομή του Κουτσόχερου, εφόσον, ενώ είναι πλημμυροπαθείς, δεν τους αποδίδονται οι αποζημιώσεις για να επισκευάσουν τις κατοικίες τους. Γραφειοκρατικά εμπόδια, τα οποία θα έπρεπε να έχουν ήδη λυθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, δεν τους επιτρέπουν να έχουν πλήρη κυριότητα στα σπίτια που κατοικούν περισσότερο από δέκα χρόνια.

Κι ενώ οι άστεγοι από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου βιώνουν την προσφυγιά στα σιδερένια κουτιά του Κουτσόχερου, η κυβέρνηση δεν φρόντισε όχι μόνο να δημιουργηθούν νέοι άστεγοι, αλλά και να διαθέσει τα άδεια διαμερίσματα των λαϊκών κατοικιών στους πλημμυροπαθείς του Δήμου Φαρκαδόνας.

Γι’ αυτό και καλούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί να απαντήσουν εγγράφως τι πρόκειται να πράξουν για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που διευρύνει το ήδη οξύ στεγαστικό πρόβλημα, πέρα από τα λόγια και τις υποσχέσεις για την αποκατάσταση των πληγέντων.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για:

  1. τον κ. Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
  2.  την κα Υπουργό Εσωτερικών
  3. Τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης

 

ΘΕΜΑ: «Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι ιδιοκτήτες των Λαϊκών Κατοικιών Φαρκαδόνας μετά τις πλημμύρες».

Η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη,  έχοντας υπόψη της το δημοσίευμα του ηλεκτρονικής τύπου, Trikalanews.gr, με τίτλο: «Ερήμωσαν οι Λαϊκές Κατοικίες Φαρκαδόνας μετά τις πλημμύρες», το καταθέτει ως Αναφορά προς τους Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Εσωτερικών, Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καλώντας τους να απαντήσουν στη Βουλή, αναφορικά με την κατάσταση που βιώνουν οι ιδιοκτήτες των Λαϊκών Κατοικιών Φαρκαδόνας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2023.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *