Μαντζανά : Ενημέρωσα σχετικά το Δήμο και δηλώνω πάλι ότι το έργο από εμάς δεν σταματάει.»

Στη συνέχεια της συνέντευξης, η κα. Μαντζανά εμφανίστηκε καθησυχαστική σχετικά με την πορεία των εργασιών ανάπλασης της κεντρικής πλατείας μετά τα χθεσινά ευρήματα:

Βρέθηκε ένα τοιχίο και είναι απόλυτα λογικό, με τις ανακατατάξεις που γίναν με τα χρόνια στο χώρο της πλατείας. Βρέθηκε λοιπόν μια μαρμάρινη πλάκα, τώρα ποιος είδε ότι υπάρχει τάφος κάτω απ την πλάκα αυτή, να μου το πει να πάω…να μπω εγώ μέσα!

Είπαμε στη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών ότι θα πρέπει να διερευνήσουμε τον χώρο εκεί, να κάνουμε κάποιες διερευνητικές τομές, να δούμε αν υπάρχει κάτι άλλο και να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία της κατάχωσης. Ζητάμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να κάνουμε ανασκαπτικές εργασίες, να αποτυπώσουμε τι έχει εκεί και έπειτα να γίνει κατάχωση των αρχαιοτήτων, να τα σκεπάσουμε πάλι δηλαδή.

 Εκτός αν βρεθεί κάτι σημαντικό, που θα το κρατήσουμε με ένα τζάμι από πάνω, όπως γίνεται πχ στο μετρό. Αυτό γίνεται, δεν διακόπτεται δημόσιο έργο, πρέπει να το καταλάβουν όλοι αυτό. Άκουσα και διάβασα ένα σωρό σχόλια, ότι ούτε σε 10 χρόνια δεν γίνεται η πλατεία επειδή μπαίνει η αρχαιολογική. Είμαστε στα Τρίκαλα, εμείς είμαστε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων και εμείς το χειριζόμαστε. Ενημέρωσα σχετικά το Δήμο και δηλώνω πάλι ότι το έργο από εμάς δεν σταματάει.»

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *