Μήνυμα του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

«Αψήφιστοι, όρθιοι στα προπύλαια, στον πέτρινο αέρα. Έτοιμο χέρι, έτοιμο μάτι, – πως μεγαλώνει το μπόι, το βήμα και η παλάμη του ανθρώπου;» (Γ. Ρίτσος).

Σαράντα εννέα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε, τιμούμε και εμπνεόμαστε από το κεντρικό σύνθημα «Ψωμί ΠαιδείαΕλευθερία». Ένα μήνυμα που αποτελεί την κορύφωση του επτάχρονου αντιδικτατορικού αγώνα, όταν οι αγωνιζόμενοι φοιτητές, αποφασισμένοι και χωρίς φόβο ύψωσαν αγέρωχοι το ανάστημά τους, διεκδικώντας ίσες ευκαιρίες για την εκπαίδευση, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη.

Στις 17 Νοεμβρίου κάθε χρόνο, τιμούμε τους αγώνες των νέων για τη Δημοκρατία αλλά και για την ελευθερία, έχοντας τα μηνύματα εκείνων των ημερών φωτεινές ενδείξεις για τη δημοκρατική μας πορεία.Αγνοώντας πολιτικές διαφορές και χρώματα, διχαστικά διλήμματα και ακρότητες ας τιμήσουμε και φέτος την επέτειο μνήμης του Πολυτεχνείου με συλλογική και κοινωνική δράση για να διαφυλάξουμε το πάντα επίκαιρο και διαχρονικό μήνυμά του, ενωμένοι και συλλογιζόμενοι πως ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος όταν θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε για το δίκαιο, για τη ζωή και για τα όνειρά μας.

Τότε τα νιάτα πρωτοστάτησαν και νίκησαν «την απειλή» της δημοκρατίας με μαχητικότητα, με ενότητα και με αλληλεγγύη.

Σήμερα καλούμαστε να ανανεώσουμε τα μηνύματα του Πολυτεχνείου και να αγωνιστούμε μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία για να  παρέχουμε στους μαθητές μας μια ολόπλευρη μορφή Παιδείας που προσφέρει προσωπική και κοινωνική πρόοδο, εμβαθύνοντας στη Δημοκρατία και στους θεσμούς της.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ Δ.Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΚΑΛΗΣ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *