Μήνυμα του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων για τα 103 χρόνια από τον ξεριζωμό του Ποντιακού Ελληνισμού

Σήμερα 19 Μαΐου είναι η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως καθιερώθηκε το 1994 με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων αν και καθυστερημένα με την οποία συμπληρώνονται 103 χρόνια από τον ξεριζωμό του Ποντιακού Ελληνισμού.

Τιμάμε, σήμερα, τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού που εξοντώθηκαν με απάνθρωπο και αποτρόπαιο τρόπο από το Τουρκικό κράτος και παράλληλα ξεκίνησε να γράφεται μια από τις πιο αιματοβαμμένες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Ο σεβασμός στη μνήμη των Ποντίων, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει μόνο σε αυτή την ημέρα. Η ιστορική συνείδηση είναι ζωντανή μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε να την κρατάμε ζωντανή, μαζί με την τιμή και την ευγνωμοσύνη προς τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Αν μέχρι σήμερα, πολιτικές σκοπιμότητες υπαγορεύουν τη μη αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα «πλην ελαχίστων» της γενοκτονίας αυτής, ο χρόνος πλέον και η γεωπολιτικές εξελίξεις επιτάσσουν την Παγκόσμια αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *