Μήνυμα του Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και η 25η Οκτωβρίου σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.Κάθε Οκτώβρη η σκέψη είναι σε αυτές τις γυναίκες που δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια σε αυτή την μορφή καρκίνου. Η μάχη όμως αυτή δεν πρέπει να είναι μοναχική. Στεκόμαστε δίπλα τους και στις οικογένειες τους υπενθυμίζοντάς τους πως ο αγώνας μπορεί να κερδιθεί. Στόχος της Ημέρας είναι να επιστήσει την προσοχή της κοινωνίας στην ασθένεια και να αυξήσει την ενημέρωση, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία και την ανακούφιση της φροντίδας.

Η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με αυτοεξέταση, κλινική εξέταση από ειδικό και μαστογραφία. Η διακοπή του καπνίσματος, η άσκηση, η υγιεινή διατροφή, ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ, η αποφυγή καρκινογόνων ουσιών και η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο συμβάλλουν επίσης στην πρόληψη.

Ο Δήμος Μετεώρων όντας ευαισθητοποιημένος γνωρίζεικαι γνωστοποιεί πώς όλα αυτά δεν θα είχαν επιτευχθεί χωρίς την αμέριστη στήριξη της Πολιτείας και την ενεργό συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών. Η κοινή προσπάθεια κατά του καρκίνου του μαστού πρέπει να συνεχιστεί, η ιατρική έρευνα πρέπει να ενταθεί και η ενημέρωση να είναι καθολική, ώστε να επιτευχθεί σωστή πρόληψη και ταχεία διάγνωση.

Ο Δήμος Μετεώρων συμμετέχει και φέτος στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Σήμερα στις 25 Οκτωβρίου φωταγωγούμε το Δημαρχείο της πόλης μας ως μία συμβολική κίνηση για την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών του Δήμου στο θέμα ενημέρωσης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

 

 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *