Μήνυμα καθαρής Νίκης έστειλε και η Καρδίτσα

Κεντρική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα στην Καρδίτσα

Μήνυμα καθαρής Νίκης έστειλε και η Καρδίτσα

Σε ένα πλήθος κόσμου που τον υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου, απευθύνθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας στη κεντρική του ομιλία στην Καρδίτσα.

Για το φαινόμενο των καταστροφικών πλημμυρών, ο κ. Κουρέτας εξήγησε ότι, με τα χρήματα που η κεντρική εξουσία  έδωσε στον κ. Αγοραστό για αντιπλημμυρικά  έργα, εκείνος υλοποιούσε έργα ψηφοθηρικής σκοπιμότητας. Γι’ αυτό παρενέβη το Ελεγκτικό Συνέδριο και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η Κυβέρνησηστη συνέχεια του αφαίρεσε κάθε αρμοδιότητα αξιολογώντας τον ως ανεπαρκή δημόσιο λειτουργό!


“Οι πλημμύρες μεταξύ άλλων τράβηξαν την κουρτίνα για να δούμε την ανυπαρξία των  δήθεν πολλών έργων Αγοραστού!” συνέχισε ο κ. Κουρέτας. “Οι  δείκτες, σύμφωνα και με την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περιγράφουν ως ουραγό τη Θεσσαλία στην ανάπτυξη και πρωταθλήτρια στην ανεργία! Για το δε νομό Καρδίτσας,οι αριθμοί αποκαλύπτουν ότι, η ετήσια απορρόφηση με θεσμό το Νομάρχη (είτε διορισμένο είτε αιρετό) ήταν έως και υπερδιπλάσια από τις περιόδους των θητειών Αγοραστού! Γι’ αυτό και, έργα διαφήμιζε ο κ. Αγοραστός και έργα δεν βλέπαμε!

Ως επόμενη Περιφερειακή Αρχή, από τώρα αξιώνουμε γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αποζημιώσεις που να καλύπτουν το χαμένο αγροτικό εισόδημα για τη φετινή και την επόμενη χρονιά, τα αγροτικά μηχανήματα και τα συστήματα της στάγδην άρδευσης. Επιμένουμε ότι οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται με ταχύτητα και αντικειμενικότητα από ένα θεσμό ανεξάρτητης αρχής ειδικών  πραγματογνωμόνων.  Για το νομό Καρδίτσαςμάλιστα, καθώς και για άλλες περιοχές της Θεσσαλίας,εστιάζουμε στην ανάγκη ειδικών ενισχύσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη δημιουργία και επαναλειτουργία νηματουργείων, προκειμένου η συνολική προστιθέμενη αξία της μεταποίησης του βαμβακιού να μένει στον τόπο μας.

Εμείς, σε αντίθεση με τον κ. Αγοραστό, πορευόμαστε με Σχέδιο. Έτσι, στο πρόγραμμά μας, μελετημένο από καθηγητές Πανεπιστημίου και άλλους ειδικούς, περιγράφονται, τόσο οι άμεσες προτεραιότητες, όσο και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που αφορούν στη μεγάλη υπόθεση της ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ της Θεσσαλίας. Και θα το υλοποιήσουμε με ένα άλλο μοντέλο διοίκησης, συνεργαζόμενοι με την κεντρική εξουσία σεβόμενοι τους διακριτούς ρόλους, την επιστημονική κοινότητα, τους κοινωνικούς φορείς. Με ΤΑΧΥΤΗΤΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Την αυτοδιοικητική μας πρόταση  απευθύνουμε σε όλους τους πολίτες, ό,τι και αν ψήφισαν στις εθνικές εκλογές και ζητάμε τη στήριξή τους για ένα αύριο που ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ και μπορούμε να το κτίσουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις” έκλεισε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος ο κ. Κουρέτας.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *