Μήνυμα για την Εθνική Επέτειο από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Τρίκαλα, 223-2024

25η  Μαρτίου 1821

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητές/τοί  συνάδελφοι,

Με υπερηφάνεια γιορτάζουμε και φέτος τη διπλή γιορτή, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική  Επέτειο της 25ης Μαρτίου  1821. Είναι ημέρα τιμής και μνήμης για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό και αποτελεί για όλους  τους Έλληνες το σημαντικότερο γεγονός της νεότερης ιστορίας μας.

Οι υπόδουλοι Έλληνες ξεσηκώθηκαν και αγωνίστηκαν με βασικό  όπλο την αγάπη για την πατρίδα, τον πόθο της λευτεριάς και την πίστη στις πανανθρώπινες αξίες της ειρήνης και της δημοκρατίας.

Τα μηνύματα από τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων του 1821 παραμένουν επίκαιρα και αποτελούν διαχρονικό ορόσημο ηρωισμού που συνεχίζουν  να εμπνέουν  τις προσπάθειες όλων  απέναντι στις πολλαπλές προκλήσεις.

Όλοι οι σύγχρονοι Έλληνες  και ιδιαίτερα οι άνθρωποι της  εκπαίδευσης οφείλουμε με σεμνότητα  και  περηφάνια να μεταλαμπαδεύουμε τα ιδανικά και τις αξίες μέσα από τον θεσμό του Σχολείου που αποτελεί θεμέλιο ανάπτυξης, προόδου και αναγέννησης, μέσα από πράξεις που θα στοχεύουν σε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας.

Έχουμε καθήκον να φανούμε αντάξιοι όλων εκείνων που επαναστάτησαν, πολέμησαν, μάτωσαν και υπέφεραν για να αναπνέουμε σήμερα ελεύθεροι .

«Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά»!

Αξιοποιώντας τη φράση του Ρήγα Βελεστινλή τιμούμε την πνευματική κληρονομιά της Επανάστασης.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙ.Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δρ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΚΑΛΗΣ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *