Μάθηση και εμβόλια, ο στόχος του Δ. Τρικκαίων για τα παιδιά των Ρομά

Η υγεία και η μάθηση, ήταν οι δύο πυλώνες τηςσημαντικής και επιτυχημένης πρωτοβουλίας του Δήμου Τρικκαίων για παιδιά Ρομά. Το απόγευμα της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου 2022 ο Δήμος Τρικκαίων (Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας) διοργάνωσε εκδήλωση για μαθητές/τριες Ρομά που φοιτούν στα 17ο και 18οΔημοτικά Σχολεία Πύργου και Κηπακίου, καθώς και στο 17ο Νηπιαγωγείου Πύργου, συνοικίες, όπου κατοικούν Ρομά. Στόχος, το να γίνει κτήμα όλων, ότι η εκπαίδευση αποτελεί «παράθυρο ζωής» και πως η υγεία είναι το κυρίαρχο αγαθό.


Στο προαύλιο του 18
ου Δημοτικού Σχολείου οι μαθητές, οι μαθήτριες, γονείς, κηδεμόνες και εκπρόσωπων των τριών συλλόγων των Ρομά, παρακολούθησαν – γα πρώτη φορά με τόσο μεγάλη συμμετοχή – τους αρμόδιους και υπεύθυνους για την υγεία και την εκπαίδευση, από την πλευρά της Πολιτείας, να αναλύουν τα όσα οφείλουν να ακολουθούν οι παριστάμενοι/ες.
Κυριάρχησε, όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς, η ανάγκη για εκπαίδευση, σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό των παιδιών, για τη βελτίωση της προσωπικής υγιεινής. Τόνισε, επίσης, τη σημασία της ίδρυσης Κέντρου για τους Ρομά και στονΠύργο, αυξάνοντας την παρεμβατικότητα και τις λύσει που ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να προσφέρει, στοπλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Κοινότητας, ως αρωγός σε θέματα κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης των Ρομά.


Στο ίδιο μήκος κύματος ο διευθυντής ΠρωτοβάθμιαςΕκπαίδευσης, κ. Χρήστος Τρικάλης, που τόνισε την  υποχρεωτικότητα και τα οφέλη της φοίτησης των παιδιών στο σχολείο, ενώ ειδικότερα ζητήματα για τον εμβολιασμό ανέπτυξε, η υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Τρικάλων (και πρόεδρος του τοπικού τμήματος ΕΕΣ) κ. Ευαγ. Καλκάνη. Τον λόγο πήραν οι εκπαιδευτικοί κ. Αναστάσιος Δαραράς  (Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεσσαλίας), Αντώνης Παπαγεωργόπουλος  Διευθυντής 17ου Δημοτικού Σχολείου(Πύργου) και Αντώνης  Μπριάζας  Διευθυντής 18ου Δημοτικού Σχολείου (Κηπακίου), ενώ τα θέματα της εκπαίδευσης για του Ρομά. Ως παράθυρου στον κόσμο, επεσήμανε η Προϊστάμενη των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Τρικκαίων κ. Βέρα Ντάκου.
Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες, που για πρώτη φορά με τόση συμμετοχή, με τη συνοδεία των γονιών τους,ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, δέχθηκαν και δώρα (σχολικός εξοπλισμός) από το Δανέζικο Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (DRC). Παρέστησαν επίσης,εκπρόσωποι των τριών συλλόγων των Ρομά, οι κ. Διονύσιος Πάσσιος, Νετάριος Πάσσιος, Μανώλης Τσάτσος, Ευάγγελος Ζαφειρόπουλος, η κ. Λαμπρινή Οικονόμου (Στέλεχος Παραρτήματος Ρομά), η εκπρόσωπος του Δανέζικου Συμβουλίου Μεταναστών κ.Εύη Μπίτη, και ο κ. Νικόλαος Καραμούζης (Αστυνόμος Α) εκπρόσωπος της Δ.Α. Τρικάλων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *