Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού: Ο ατομικός αγώνας για επιβίωση να γίνει συλλογικός αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει.

Να οργανώσουμε την αλληλεγγύη. Να κάνουμε την αντεπίθεση.

Με την πανδημία και έναν βαρύ χειμώνα να συνεχίζεται, βιώνουμε ένα σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο) αλλά και σε βασικά προϊόντα και κοινωνικά αγαθά που έρχεται να ολοκληρώσει τη λεηλασία του φτωχού λαϊκού εισοδήματος μαζί με την ανεργία, τους μισθούς πείνας, την ελαστική εργασία, την φτωχοποίηση των μικροεπαγγελματιών.

«Μέχρι τα Χριστούγεννα θα αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές», σύμφωνα με τον Υπ.ΑΝ, Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος όπως συνηθίζει, ψεύδεται.  Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης  περί διεθνούς συγκυρίας και  αύξησης των τιμών πετρελαίου, φυσικού αερίου και του φόρου άνθρακα δε στέκουν, καθώς η Ελλάδα είναι η χώρα με την ακριβότερη τιμή οικιακού ρεύματος στην Ευρώπη ανεξάρτητα από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου και αερίου. Οι αυξήσεις δεν είναι φυσικό φαινόμενο αλλά πολιτική επιλογή κυβερνήσεων και Ε.Ε. Η παραγωγή και διανομή της ενέργειας είναι πεδίο κερδοσκοπίας ιδιωτικών εταιριών σε βάρος των καταναλωτών, εμπόρευμα που  διαμορφώνεται με τους νόμους της αγοράς.

Ενώ η τιμή στο ρεύμα για τα νοικοκυριά αυξάνεται, για τις βιομηχανίες μειώνεται, παρότι ήδη είναι χαμηλότερη από την οικιακή. Με υποκρισία οι αρμόδιοι υπουργοί λένε ότι αυτό σχετίζεται με την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ χρόνια τώρα ΕΜΕΙΣχρηματοδοτούμε μέσω των οικιακών λογαριασμών τους «επενδυτές» των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) για να έχουν εξασφαλισμένα κέρδη.

Παράλληλα όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων μεθοδικά διέλυσαν τη ΔΕΗ και την ξεπούλησαν ενώ ταυτόχρονα πριμοδότησαν ιδιωτικές εταιρίες και μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με εισαγόμενο φυσικό αέριο, που τώρα είναι πανάκριβο. Αυτή η αισχροκέρδεια δεν είναι παρέκκλιση των νόμων της αγοράς, είναι η ίδια η «ελεύθερη αγορά» που κάνει σκλάβο τον λαό.  Ό,τι απομένει από κουτσουρεμένους μισθούς και συντάξεις, το κλέβουν με την ακρίβεια, με τις αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής αλλά και την εστίαση, την ένδυση, τα μεταφορικά έξοδα, τα διόδια καθώς και το κόστος στέγασης.

Τα ψίχουλα και «αντισταθμιστικά» μέτρα, που προσπάθησε να ψελλίσει η κυβέρνηση είναι μια κοροϊδία. Τα περιβόητα κρατικά πακέτα ενίσχυσης, όπως και το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, δεκάδων δισεκατομμυρίων, δίνονται αποκλειστικά στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Την ίδια στιγμή κι ενώ σ’ όλο τον κόσμο ξεσπούν μαζικές διαδηλώσεις, στην Ελλάδα καμιά πραγματική αντίδραση δεν υπάρχει (αλλά ούτε και περιμένουμε) από την συμβιβασμένη κοινοβουλευτική «αντιπολίτευση» ή την ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία. Μόνη αντίσταση σ’ αυτή την πολιτική είμαστε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι νέοι που δε θα μείνουμε παρατηρητές.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, και στο μέτωπο της ακρίβειας.

Το ίδιο έγινε και με τις πυρκαγιές το καλοκαίρι, με τον λαό να οργανώνεται και να σώζει ο ένας τον άλλο! Το ίδιο έγινε και με το πρώτο χιόνι που άφησε εκατοντάδες εγκλωβισμένους στους δρόμους, χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς θέρμανση, ρεύμα, τρόφιμα, ιατρική φροντίδα……

Το «κοινωνικό κράτος» εξάντλησε την ετοιμότητά του στο μήνυμα της πολιτικής προστασίας  “για άσκοπες μετακινήσεις ”. Μείνετε σπίτι λοιπόν για να σωθείτε.

Δε μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Μέσα από  κινηματικές συλλογικότητες σε γειτονιές και χώρους δουλειάς να υπερασπίσουμε το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια.

·          Όχι στις αυξήσεις των τιμών ρεύματος και θέρμανσης, τροφίμων και δημόσιων αγαθών

·          Αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες ρεύματος, ενέργειας και νερού

·          Άμεση κρατικοποίηση των ιδιωτικών εταιρειών παροχής τους

·          Διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, κράτος, ΔΕΗ κ.ά.

·          Άμεση και μαζική διεύρυνση των δικαιούχων κοινωνικού τιμολογίου με χαμηλότερες τιμές

·          Φραγμός σε πλειστηριασμούς κι αυξήσεις ενοικίων – Προγράμματα στέγασης για όλους

·          Φοροαπαλλαγές για τους φτωχούς και όχι για τους πλούσιους

·          Κατάργηση/μείωση συντελεστών του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, το ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα βασικά είδη

·          Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δίνουμε το 1ο πανελλαδικό ραντεβού μας το Σάββατο 5 Φλεβάρη στα Τρίκαλα  και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ  ΣΤΙΣ 12 ΜΜ

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *