Λέμε ΟΧΙ σε Αιολικά Πάρκα στα πανέμορφα βουνά του Δήμου Πύλης

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ με την αριθμ. 92/2022 απόφαση του Δ.Σ. αποφάσισαν την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ

ΑΙΟΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ

       Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης:

    Μετά και την εγκατάσταση  Ανεμολογικού Ιστού στην Κοινότητα Παλαιοκαρυάς με σκοπό την συγκέντρωση στοιχείων για την δημιουργία Αιολικού Πάρκου στην περιοχή και την συνέχιση των παραπάνω διαδικασιών και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας.

    Με το βάρος της ευθύνης που του προτάσσει ο θεσμικός του ρόλος και την  ευαισθησία του συνόλου των μελών του, ως προς την προστασία και αξιοποίηση του μοναδικού του ορεινού όγκου και ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής των κατοίκων των ορεινών κοινοτήτων του Δήμου και χωρίς να παραβλέπει ότι η οικονομία και ο πλούτος του ορεινού όγκου του Δήμου, βασίζεται στην αειφόρο εκμετάλλευση των δασών μας, στην παραδοσιακή κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία αλλά και στον εναλλακτικό τουρισμό.

    Το γεγονός ότι η Αυτοδιοίκηση δεν συμμετέχει σε καμία φάση της διαδικασίας των αδειοδοτήσεων των παραπάνω Α.Π.Ε. είναι ο σοβαρότερος λόγος στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και δυστυχώς οδηγεί την Κοινωνία να τοποθετηθεί απέναντι σε μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, που είναι και η αιολική.

    Το γεγονός ότι για εμάς:

1. Είναι  αδιανόητο να προχωρούν οι διαδικασίες έκδοσης  αδειών εγκατάστασης Αιολικών Πάρκων σε πανέμορφες περιοχές οι οποίες πρέπει να προστατευθούν, διατηρώντας την υφιστάμενη χρήση τους και να αξιοποιηθούν τουριστικά.
2. Είναι υποχρέωση μας να αντιδράσουμε στην σχεδιαζόμενη καταστροφή των πανέμορφων περιοχών του τόπου μας, την καταστροφή της πανίδας και της χλωρίδας, την ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

     Στηρίζουμε εμπράκτως τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου μας, συνεργαζόμενοι μαζί τους σε συνεχή βάση, έτσι ώστε να πετύχει η κοινή μας προσπάθεια που δεν είναι άλλη από τη ματαίωση εγκατάστασης και δημιουργίας   Αιολικών Πάρκων στον ορεινό όγκο του Δήμου μας..

    Πέραν των θηριωδών Ανεμογεννητριών  με ύψος μικρού ουρανοξύστη, τα συνοδά έργα της οδοποιίας θα απαιτήσουν εκσκαφές αρκετών κυβικών μέτρων  ανατρέποντας με οριστικό τρόπο την μοναδικής αισθητικής αξίας μορφολογία τους. 
  Άλλωστε οι περιοχές οι οποίες διαθέτουν αυτή την σημαντική ενεργειακή πηγή, είναι από τις φτωχότερες καθώς στηρίζονται αποκλειστικά στους παραπάνω τομείς της οικονομίας, και η εγκατάσταση των αιολικών πάρκων θα  συμβάλει στην φτωχοποίηση αυτών.
          Για όλους αυτούς τους λόγους ζητούμε από την Κυβέρνηση αλλά και κάθε εμπλεκόμενο φορέα, να ανασταλούν όλες οι αδειοδοτήσεις και εργασίες για τα Αιολικά Πάρκα στο Δήμο μας.

    Λέμε ΟΧΙ σε Αιολικά Πάρκα στα πανέμορφα βουνά του Δήμου Πύλης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *