Κ. Αγοραστός: «Αλλάξαμε τις συνθήκες οδικής ασφάλειας στο Πήλιο»

Νέο έργο 1,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην περιοχή του Κισσού

Νέο έργο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας την ευρύτερη περιοχή του Κισσού στο  Δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, υπέγραψε σήμερα στο Βόλο τη σύμβαση κατασκευής του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

« Αλλάξαμε και αλλάζουμε το Πήλιο.  Ενισχύσαμε το επίπεδο οδικής ασφάλειας, αναβαθμίσαμε τις συνθήκες κυκλοφορίας  με τα έργα που ολοκληρώθηκαν στην περιοχή και με το νέο δρόμο  για την παράκαμψη του Χιονοδρομικού που βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά από μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Τα δημόσια έργα είναι μια συνεχής μάχη δυσκολιών. Σήμερα στη Θεσσαλία εξελίσσονται τόσο πολλά έργα που υπερβαίνουν τις δυνατότητες των τεχνικών εταιριών και παρατηρούνται καθυστερήσεις. Θέλουμε μεγαλύτερη ταχύτητα  στην κατασκευή και πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση και μέσω των  τεχνικών μας υπηρεσιών. Τις ευχαριστώ για τη δουλειά τους, γιατί αν και υποστελεχωμένες,  έχουν επιβαρυνθεί με  πολύ μεγάλο όγκο εργασίας, τόσο από τα έργα της Περιφέρειας όσο και από τα 285 έργα των Δήμων που έχουμε αναλάβει και υλοποιούμε  με Προγραμματικές Συμβάσεις. Αναλάβαμε επιπλέον ευθύνες έτσι ώστε  έργα που αλλιώς δεν θα μπορούσαν να εκτελεστούν, λόγω έλλειψης τεχνικής και διοικητικής επάρκειας, να ολοκληρωθούν και να αποδοθούν στους πολίτες. Χρειάζεται επομένως οι τεχνικές εταιρίες να βρουν επιπλέον προσωπικό, να δώσουν δουλειά σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους γιατί τα περισσότερα έργα απαιτούν και περισσότερα χέρια. Τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων, δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας και προσφέρουν θέσεις εργασίας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Εργασίες

Στην ευρύτερη περιοχή του Κισσού, γίνονται εργασίες αποκατάστασης καθιζήσεων και άλλων βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου, οι οποίες προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα γίνεται:

-κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης  και επεκτάσεις υπαρχόντων τοίχων αντιστήριξης για την αντιστήριξη των πρανών ανάντι και κατάντι της οδού, αποκατάσταση φρεατίων, διαμορφώσεις των εισόδων και εξόδων των τεχνικών από σκυρόδεμα και κατασκευή επενδεδυμένηςτάφρου

-κατασκευή νέων φρεατίων συλλογής επιφανειακών υδάτων

-κατασκευή τοίχων αντιστήριξης με συρματοκιβώτια

-Κατασκευή πασσαλοσυστοιχιών με ενιαίο κεφαλόδεσμο για σταθεροποίηση των κατολισθήσεων

-αποκατάσταση των βλαβών των ερεισμάτων και της υπόβασης – βάσης του οδοστρώματος όπου απαιτείται όπως και αντιστοίχως των ασφαλτικών στρώσεων

-αποκατάσταση λιθοδομών (οδός Χάνια-Κισσός)

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *