Κοντά στα παιδιά της ΑΡΓΙΘΕΑΣ

Ο Σύλλογος ΑργιθεατώνΤρικάλων

Στις 24 Απριλίου 2024  ημέρα Τετάρτη μέλη του Δ.Σ  του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων για 24 χρόνια επισκέπτονται τα σχολεία της Αργιθέας εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Το μοναδικό Δημοτικό σχολείο που λειτουργεί στην Αργιθέα είναι του Ανθηρού. Το Ανθηρό είναι η έδρα του Δήμου Αργιθέας. Το σχολείο λει

Τουργεί με ελάχιστα παιδιά που έχουν απομείνει, παιδιάαγγελούδια,πανέξυπνα,καλοσυνάτα και αγαπητά.

Αυτά τα παιδιά δεν ζουν στην πόλη, ζουν ανάμεσα στις πανύψηλες βου

νοκορφές και στις ρεματιές  με γονείς κτηνοτρόφους.

Επισκεφθήκαμε το πανέμορφο  Δημοτικό σχολείο Ανθηρού, εκεί μας

Περίμενε ο Δάσκαλος Κοντογιάννης Δημήτριος, καλοσυνάτος και χαρούμενος για την επίσκεψή μας. Καθίσαμε και μεις στα θρανία ,όπου ξύπνησαν μέσα μας παλιές καλές αναμνήσεις. Μιλήσαμε με τα παιδιά,

Τα πρόσωπά τους έλαμπαν, χάρηκαν πολύ. Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Έλλη έκανε μια πρόταση στο δάσκαλο, να επισκεφθεί με τα παιδιά την έξυπνη πόλη των Τρικάλων .Εμείς θα τους ξεναγήσουμε στην καλοστημένη ‘’ΕΚθΕΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ’’, στο μουσείο Τσιτσάνη, στο Φρούριο και στα Μετέωρα.

Αφού χαιρετίσαμε τα παιδιά και το δάσκαλο επισκεφθήκαμε το Δημαρχείο και το ΚΕΠ Αργιθέας. Εκεί  συνομιλήσαμε με τους υπαλλήλους καθώς και με τους δύο Αντιδημάρχους Πούλιο Χαράλαμπο και Καραγιώργο Αθανάσιο.

Η αποστολή μας τελείωσε, πήραμε το δρόμο της επιστροφής αναλογιζόμενοι τις εικόνες και τις εμπειρίες. Η πιό σημαντική εικόνα, όταν φεύγαμε μέσα από τα τζάμια της αίθουσας του σχολείου τα παιδιά μας χαιρετούσαν μέχρι που απομακρυνθήκαμε. Συγκινητικό!!!

Μια εικόνα που θα μείνει αξέχαστη και χαραγμένη στη μνήμη μας.

Ευχαριστούμε θερμά τα ζαχαροπλαστεία Μέλισσα, Γιαννή, και Παλλάς, που κάθε χρόνο στέλνουν γλυκίσματα στα παιδάκια και την κ. Ριζοπούλα Ρούλα για τις χειροποίητεςλαμπάδες.

Θέλω να συγχαρώ την Περιφέρεια Καρδίτσηςκαι το Δήμο Αργιθέας για την καθαρότητα του δρόμου, παρ’ όλο που την προηγούμενη μέρα έβρεχε.

Την αποστολή αγάπης και αλληλεγγύης συνόδευσαν η πρόεδρος του Συλλόγου, ο Ανδρέας Μπρέλλας, η Ρίκα Καλαμπαλίκη, και η Νικολέτα τζιορτζώτη. Να είμαστε καλά και του χρόνου !!!

Τις Θερμές ευχές μας στα μέλη του Συλλόγου μας ,στους απανταχού

Αργιθεάτες και σε όσους στηρίζουν το Σύλλογό μας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

                                        Έλλη Τσιρογιάννη

                        Πρόεδρος ΑργιθεατώνΤρικάλων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *