Κλειστά και την επόμενη εβδομάδα τα μικροβιολογικά εργαστήρια

Απο : ΣΥΝ.ΕΡΓΑΣ.ΙΑ , ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ , ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ , ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ , ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΙΔΕΙΔΕΛ) , ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ

Όπως ήταν ήδη γνωστό , την Παρασκευή 10/5/2024 πραγματοποιήθηκε πανελλήνια τηλεδιάσκεψη των εργαστηριακών ιατρών , σε θέμα τη λήψη αποφάσεων για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους στην περιφέρεια .

Η τεράστια συμμετοχή και η απόφαση για συνέχιση, με το συντριπτικό ποσοστό του 85% δείχνει, την αποφασιστικότητατων εργαστηριακών ιατρών, παρά τις απειλές του ΥπουργείουΥγείας για διακοπή συμβάσεων.

Οι εργαστηριακοί ιατροί δεν έχουν πλέον περιθώρια να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα τους, που μοναδικό σκοπόέχει την διάσωση των ιατρείων τους από τον οικονομικόστραγγαλισμό, ο οποίος είναι πολυετής και τους έχειοδηγήσει σε αδιέξοδο .

Τα ιατρεία θα παραμείνουν κλειστά και την επόμενηεβδομάδα από 13 Μαΐου έως και το Σάββατο 18 Μαΐου και θα γίνει επαναξιολόγηση με Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη σε ώρα και ημέρα που θα ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας.

 

Στήριξη κινητοποιήσεων Περιφερειακών Ενώσεων Εργαστηριακών Ιατρών

Ο ΠΙΣ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στηρίζει και καλύπτει απόλυτα τους εργαστηριακούς γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην δίκαιη κινητοποίησή τους αρχής γενομένης από την Τετάρτη 8 Μαΐου, διεκδικώντας για 12 ολόκληρα χρόνια το αυτονόητο: να αμείβονται, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, για το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχουν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Επί 12 χρόνια ο ΕΟΠΥΥ καταλογίζει στα εργαστήρια τις υπερβάσεις του κλειστού κι ελλειμματικού προϋπολογισμού του, φορτώνοντας στους εργαστηριακούς υπέρογκα χρέη, τα οποία οδηγούν σε κλείσιμο των ιατρείων τους κι αδυναμία συνταξιοδότησης. Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός Οργανισμός της χώρας δεν έχει εφαρμόσει ακόμη τις Διεθνείς Κατευθυντήριες Οδηγίες ορθής κλινικής συνταγογράφησης και τα διαγνωστικά πρωτόκολλα, τροφοδοτώντας προκλητή ζήτηση, την οποία καλούνται να υποστούν τα εργαστήρια με ληστρικά μέτρα υφαρπαγής των χρημάτων που δικαιούνται.

Τα εργαστήρια, με τα υπέρογκα ποσά που τους καταλογίστηκαν, καταστράφηκαν οικονομικά χωρίς να έχουν ευθύνη, και όταν αποφάσισαν να αντιδράσουν απειλούνται με διακοπή της σύμβασή τους!

Η πιο ηχηρή απάντηση απέναντι στις απειλές που εκτοξεύει ο ΕΟΠΥΥ περί διακοπής των συμβάσεων των γιατρών που κινητοποιούνται είναι η μαζικότητα της κινητοποίησης των εργαστηριακών γιατρών. Οι επιπτώσεις,

στην περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ επιχειρήσει να προχωρήσει στην απονενοημένη διακοπή χιλιάδων συμβάσεων, θα είναι τραγικές για τους ασθενείς της χώρας. Ελπίζουμε ότι θα αναλογιστεί τις συνέπειες και δεν θα το επιχειρήσει.

Απεναντίας, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να καθίσει άμεσα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για κατάρτιση Συλλογικής Σύμβασης με τον ΠΙΣ, όπως έχει υποχρέωση από το νόμο, αλλά αρνείται πεισματικά να το πράξει παρά τις επανειλημμένες προτροπές μας τόσο προς τη Διοίκησή του, όσο και προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *