ΚΚΕ Τρικάλων : Έχετε καταλάβει τι πάτε να κάνετε ?

Το ΚΚΕ απο την πρωτη στιγμή εξέφρασε την εντονη αντίθεσή του με το νομοσχέδιο του υπουργειου παιδείας που ανοιγει διάπλατα την πόρτα εκχώρησης της πανεπιστημιακης περιουσίας – αναμεσά της και δάση οπως του Περτουλίου- σε επιχειρηματικά συμφέροντα

Στη συζήτηση στη Βουλή ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιαννης Δελής μεταξυ αλλως τόνισε :

“Θα μπορούσε να πει κανείς, κύριε Πρόεδρε- και δεν θα ήταν και καθόλου υπερβολικός- ότι με το τωρινό νομοσχέδιο για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, που φέρνετε εσείς της Νέας Δημοκρατίας εδώ στη Βουλή, στην πραγματικότητα τελείτε τα επίσημα εγκαίνια της λειτουργίας των ελληνικών πανεπιστημίων ως εμπορικά κέντρα. Επίσημα εγκαίνια, γιατί η επιχειρηματική δράση των ΑΕΙ, την οποία τώρα εσείς ολοκληρώνετε, έχει ξεκινήσει προ πολλού με τις φροντίδες όλων των κυβερνήσεων, χρόνια πριν. 

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις της Υπουργού στον Τύπο, τα χρήματα τα οποία προορίζονται- τα χρήματα τα οποία επενδύονται καλύτερα- τα επόμενα χρόνια γι’ αυτήν την εμπορική και επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων της χώρας είτε από το ΕΣΠΑ είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ….

 

….Έχετε μάλιστα πάρει τόση επιχειρηματική φόρα που καταργείτε αδίστακτα ακόμα και νομικά πρόσωπα διαχείρισης πανεπιστημιακών δασών, όπως το Περτούλι και στον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής, προκειμένου να τα μεταβιβάσετε στις λεγόμενες εταιρείες αξιοποίησης της περιουσίας των ΑΕΙ, της οποίας και συστήνετε με το νόμο, για να τα δώσετε δηλαδή και αυτά βορά στα λογής λογής επιχειρηματικά συμφέροντα. Μιλάμε για δάση σπάνιας ομορφιάς. Όποιος έχει πάει στο Περτούλι και στον Ταξιάρχη μπορεί να το βεβαιώσει. Η διαχείριση αυτών των δασών δόθηκε το 1934, ήταν και τότε αβασίλευτη δημοκρατία η Ελλάδα, δόθηκαν λοιπόν στη σχολή δασολογίας του ΑΠΘ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και εσείς τώρα τα πάτε στις μπίζνες και μετά μας μιλάτε για το περιβάλλον, για την φιλοπεριβαλλοντική σας πολιτική και για τις πράσινες σας συμφωνίες. Κυρία Υπουργέ, να αποσύρετε άμεσα τις διατάξεις του συγκεκριμένου άρθρου, αν θέλετε το παιχνίδι να παίζετε τίμια, γιατί αυτές τις διατάξεις δεν τις είχατε στη διαβούλευση. Τώρα τις βάλατε ξαφνικά.”

Το ΚΚΕ καλεί τους μαζικούς και κοινωνικού φορείς, τους κατοίκους της ορεινής περιοχής που έχουν πολλαπλά οφέλη από το πανεπιστημιακό δασος Περτουλίου, να αντιταχθούν στις βλέψεις της κυβέρνησης και επιχειρηματικων συμφερόντων για εκχώρηση και ιδιοποίηση του Πανεπιστημιακού δάσους και να απαιτησουν δυναμικά την απόσυρση του νομοσχεδίου και της συγκεκριμενης διάταξης.

8 Ιουλη 2022, Γραφείο Τύπου της ΤΕ Τρικαλων ΚΚΕ

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *