Κινητοποίηση όλων των Γιατρών των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της 5ης ΥΠΕ

Συγκέντρωση, Πέμπτη 26/5, στις 13:30,

στα γραφεία της 5ης ΥΠΕ στο Μεζούρλο Λάρισας

Στάση εργασίας 11:00-15:00

για όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της 5ηςΥΠΕ

Στις 26 Μαΐου οι Γιατροί της 5ης ΥΠΕ διαδηλώνουμε γιατί στα Κέντρα Υγείας  δεν πληρώνονται οι δεδουλευμένες  εφημερίες ή ακόμα και αν πληρώνονται αυτό γίνεται με πρωτοφανή  καθυστέρηση. Το κονδύλι των εφημεριών του Υπουργείου   για τη χρονιά δεν επαρκεί να καλύψει της ανάγκες της 5ης ΥΠΕ και οι εφημερίες του Μαρτίου είναι στον αέρα.

Παράλληλα υπάρχει απαράδεκτη καθυστέρηση της καταβολής των πρόσθετων εφημεριών από την 5η ΥΠΕ στα ΚΥ αλλά και τα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ. Παρόλο που οι γιατροί σχεδόν μόνιμα πλέον αναγκαζόμαστε να υπερεφημερεύουμε για να καλύψουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες αλλά και τα τεράστια κενά σε προσωπικό.

Η κατάσταση με τις απλήρωτες εφημερίες επιδεινώνει τα οικονομικά βάρη που έχουν συγκεντρωθεί στους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις περικοπές στους μισθούς μας το 2012 από την κυβέρνηση της ΝΔ και με το νόμο για το κουτσουρεμένο ιατρικό μισθολόγιο το 2017 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά συμβαίνουν με εκατοντάδες κενές θέσεις εργασίας ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για κάθε νομό της 5ηςΥΠΕ, με συνεχείς μειώσεις του προϋπολογισμού για τα νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με συνεχείς μετακινήσεις γιατρών των ΚΥ στα νοσοκομεία, στις ΤΟΜΥ, στα νησιά τωνΣποράδων και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη, με εγκαταλελειμμένα κτήρια και υποδομές σε πολλά  ΚΥ και Νοσοκομεία, με παροπλισμένο και ελλιπέστατο Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και κλειστά μικροβιολογικά εργαστήρια στα περισσότερα  Κέντρα Υγείας.

Το τελευταίο Νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όχι μόνο δεν λύνει κανένα πρόβλημα αλλά αντίθετα κάνει ένα ακόμα βήμα στην παράδοση της υγείας και της πρόληψης στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα «καλύψουν» τα κενά που σκόπιμα δημιουργούν όλες οι κυβερνήσεις στα σημερινά δημόσια ΚΥ και εργαστήρια. Στόχος τους είναι να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο τα σχέδια για την υγεία-εμπόρευμα και τους κακοπληρωμένους ελαστικά εργαζόμενους υγειονομικούς. Αυτό είναι το «νέο» ΕΣΥ για το οποίο υπερηφανεύονται.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άμεση αποπληρωμή των τακτικών εφημεριών των Γιατρών των Κέντρων Υγείας.
Αύξηση του κονδυλίου για τις εφημερίες σύμφωνα με τις ανάγκες.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, τον  Ιούνιο οι Γιατροί των ΚΥ της 5ης ΥΠΕ επιφυλασσόμαστε να εξαντλήσουμε κάθε μέσο διεκδίκησης και να προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας.
Άμεση αποπληρωμή των πρόσθετων εφημεριών των Νοσοκομείων και των ΚΥ της 5ης ΥΠΕ
Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις των Γιατρών των Κέντρων Υγείας στις Σποράδες και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη.
Να προκηρυχθούν οι χιλιάδες κενές θέσεις σε Ιατρικό και λοιπό προσωπικό στην 5η ΥΠΕ. Να δοθούν κίνητρα για τις άγονες θέσεις όπως στις Σποράδες και να προκηρυχθούν με κατεπείγουσες διαδικασίες.
Κτηριακή αναβάθμιση, ενεργειακή αναβάθμιση των ΚΥ και των Νοσοκομείων που το έχουν ανάγκη. Νέος Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, να αντικατασταθεί όπου είναι παλιός και παρωχημένος.

ΕΙΝΚΥΛ (Λάρισα)

Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ και Ειδικευομένων ΠΓΝ Λάρισας

ΕΙΝΚΥΝΚ (Καρδίτσα)

ΕΙΝΚΥΝΤ (Τρίκαλα)

ΕΙΝΚΥΜ (Βόλος)

ΕΝΙΒ (Θήβα-Λιβαδειά)

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *