Κεντρική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα στα Τρίκαλα

Σε ένα πλήθος κόσμου που τον υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, απευθύνθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας στη κεντρική του ομιλία στα Τρίκαλα.

Ξεκίνησε με τη φράση του Αγοραστού, που λέει«Ξεκινάμε από την αρχή», η οποία κατά τον κ. Κουρέταμια μόνο ερμηνεία έχει: «Ξεκινάμε από την αρχή γιατί απέτυχα. Οδήγησα στην καταστροφή εσάς και τη Θεσσαλία. Δεν άφησα τίποτε όρθιο». “Οι πλημμύρες τράβηξαν όμως και την προστατευτική κουρτίνα για να δούμε την ανυπαρξία των δήθεν πολλών έργωνΑγοραστού!” συνέχισε ο κ. Κουρέτας. “Τα  αναπτυξιακά του «επιτεύγματα», τα αντικρίζει κανείς στην κατ’ ευφημισμό «Βιομηχανική Περιοχή Τρικάλων»! ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΧΩΡΑΦΙ! Οι δε δείκτες, σύμφωνα και μετην  Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περιγράφουν ως ουραγό τη Θεσσαλία στην ανάπτυξη και πρωταθλήτρια στην ανεργία! Ήρθαν μετά οι πλημμύρες. Πάγωσαν τον ιστορικό χρόνο! Μας οδηγούν αιώνες πίσω! Το 1881 Η Θεσσαλία προσαρτάται στην ήδη ελεύθερη Ελλάδα κι έτσι μεταξύ άλλων επωφελείται η χώρα μας, χάριν του παραγωγικού της κάμπου. Το 2023, η Θεσσαλία καταστρέφεται, ο κάμπος «αχρηστεύεται», ο παραγωγικός ιστός αποσυντίθεται, δημόσιες υποδομές διαλύονται, ανθρώπινες ζωές χάνονται! Ο κ. Αγοραστός μετέτρεψε την παραγωγική και περήφανη Θεσσαλία σε χώρο τραγωδίας, και σε εθνικό και διεθνή επαίτη για να ξαναπάρει μπροστά! Έτσι αποκτά νόημα η φράση του Αγοραστού «Ξεκινάμε από την αρχή»!”

Ο κ. Κουρέτας με στοιχεία και τεκμηριωμένηεπιχειρηματολογία, εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν τη Θεσσαλία στη βιβλική καταστροφή που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της σήμερα, για να αναλύσει στη συνέχεια την δική του πρόταση. Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο κ. Κουρέτας, με τα χρήματα που η κεντρική εξουσία  έδωσε στον κ. Αγοραστό για αντιπλημμυρικά  έργα, εκείνος υλοποιούσε έργαψηφοθηρικής σκοπιμότητας. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου του απευθύνει ερωτήματα «φωτιά», που αφορούν σε εγκληματικές παραλείψεις του για την καταστροφή της Θεσσαλίας και τέλος, η Κυβέρνηση του αφαίρεσε κάθε αρμοδιότητα αξιολογώντας τον ως επικίνδυνο δημόσιο λειτουργό!

«Εμείς, σε αντίθεση με τον κ. Αγοραστό, πορευόμαστε με Σχέδιο. Έτσι, στο πρόγραμμά μας, μελετημένο από καθηγητές Πανεπιστημίου και άλλους ειδικούς,περιγράφονται, τόσο οι άμεσες προτεραιότητες, όσο και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που αφορούν στη μεγάλη υπόθεση της ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ της Θεσσαλίας. Εκ των ων ουκ άνευ συμπεριλαμβάνονται τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και μάλιστα ενισχυμένα με τις αυστηρότερες και ασφαλέστερες προδιαγραφές που επιτάσσει η κλιματική αλλαγή που βιώνουμε. Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε με διεκδικητική επιχειρηματολογία κάθε ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα όσα ήδη δεσμεύτηκε η Κομισιόν, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, από την ανακατεύθυνση πόρων του κεντρικού ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης, της Νέας ΚΑΠ καθώς και από  εθνικούς πόρους υπέρ της Θεσσαλίας. Και θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, με ένα άλλο μοντέλο διοίκησης, συνεργαζόμενοι με την κεντρική εξουσία σεβόμενοι τους διακριτούς ρόλους, την επιστημονική κοινότητα, τους κοινωνικούς φορείς. Με ΤΑΧΥΤΗΤΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Την αυτοδιοικητική μας πρόταση  απευθύνουμε σε όλους τους πολίτες, ό,τι και αν ψήφισαν στις εθνικές εκλογές και ζητάμε τη στήριξή τους για ένα αύριο που ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ και μπορούμε να το κτίσουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις» έκλεισε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος ο κ. Κουρέτας.


 

 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *