Κατηγορηματική άρνηση Παπαστεργίου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε Ληθαίο – 25ης Μαρτίου

Σαφώς και κατηγορηματικώς αρνητικός ο Δήμαρχος Τρικκαίων για ανάπτυξη τραπεζοκαθίσματα στους νέους χώρους που δημιουργούνται για πεζούς στον Ληθαίο και στην οδό 25ης Μαρτίου.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 1ηΦεβρουαρίου 2023 και με αφορμή ερωτήσεις για την πορεία έργων, ο Δημήτρης Παπαστεργίου  αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των νέων χώρων που δημιουργούν τα έργα. Συγκεκριμένα, για τα «μανάβικα» με τα έργα στην οδό 25ης Μαρτίου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) και για τον Ληθαίο, με την ανάπλαση στις όχθες του ποταμού.
Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε με έμφαση ότι δε θα δοθεί χώρος για ανάπτυξη κανενός τραπεζοκαθίσματος. Ενημέρωσε, μάλιστα, το Σώμα, για το ότι απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να ετοιμάσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μια Κανονιστική Απόφαση, αποκλειστικά για τη διαχείριση των συγκεκριμένων χώρων. Εξαιρέθηκαν οι υπάρχουσες εσοχές που δεν εμποδίζουν και τη διέλευση, αλλά ήταν σαφής προς τους καταστηματάρχες: «οι αναπλάσεις δε γίνονται για να αναπτύσσουμε τραπεζοκαθίσματα,  αλλά για να περπατά ο κόσμος, οι μητέρες, οι πολίτες δίπλα από τον άλλον και όχι ο ένας πίσω από τον άλλον», τόνισε.
Για δε την πλατεία ΟΤΕ, με αφορμή διαφοροποιήσεις σε υφιστάμενες ομπρέλες, τόνισε ότι είναι προτιμότερη η ανάπτυξη ομοιόμορφων στεγάστρων στα καταστήματα. Στόχος, το να αναπτυχθούν σε μικρότερο χώρο τα τραπεζοκαθίσματα και να υπάρχει ενιαία μορφή σε αυτά τα στέγαστρα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *